راسکRASC: یک اندیشکدهی آمریکایی نسبت به تهدیدهای تروریستی در افغانستان هشدار داده و گفته وضعیت کنونی یادآور دورهی پیش از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ است.
به گزارش مرکز تحقیقاتی «سوفان»، شبکهی القاعده در سراسر افغانستان به اعضای طالبان پاکستان حملهی انتحاری آموزش میدهد.
این اندیشکده به گزارش اخیر سازمان ملل درباره حضور گروههای تروریستی در افغانستان اشاره کرده و نوشته این گزارش، تصویر تاریکی از وضعیت افغانستان ارایه میکند.
در این گزارش آمده است که رابطه گروه طالبان با شبکهی القاعده و تحریک طالبان پاکستان همچنان قوی است.
در گزارش نوشته شده: «نشانههایی وجود دارد که القاعده در حال بازسازی تواناییهای عملیاتی خود است، تحریک طالبان پاکستان با حمایت گروه طالبان [افغانستان] حملاتی را در پاکستان انجام می دهد، گروههای تروریستی خارجی تهدیدی را در سراسر مرزهای افغانستان ایجاد میکنند و عملیات داعش خراسان روزبهروز پیچیدهتر میشود.»
اندیشکده سوفان در گزارش خود افزوده که گزارش سازمان ملل نشان میدهد که تحت نظارت گروه طالبان، القاعده در حال ایجاد اردوگاههای آموزشی جدید در سراسر کشور از جمله در بادغیس، هلمند، ننگرهار، نورستان و زابل است.
سوفان نوشته است که این اردوگاههای آموزشی به القاعده اجازه میدهد تا زیرساختهای خود را بازسازی کند، نیروهای تازه نفس را از طریق تبلیغات و ایدئولوژی خود بسیج کند و قابلیت عملیات خارجی برای انجام حملات فراملی را هم تقویت کند.این اندیشکده امریکایی با اشاره به سیف العادل، که گفته گمان میرود رهبر واقعی القاعده باشد، نوشته او او از ایران به افغانستان نقل مکان کرده است.
در گزارش سوفان آمده است که گروههای تروریستی در زمان طالبان آزادی بیشتری برای مانور دارند و بعید به نظر میرسد که طالبان بتواند داعش را به طور کامل از بین ببرد.
به نوشته سوفان، کشورهای عضو سازمان ملل گزارش دادند که در حال حاضر بیست گروه تروریستی در افغانستان فعالیت میکنند.
بر اساس گزارشها، این گروهها نیروی انسانی مورد نیاز را در اختیار گروه طالبان قرار میدهند و هرازگاهی برای انجام حملات علیه دشمنان خود، از جمله داعش و جبههی مقاومت ملی استخدام میشوند.
اندیشیکده سوفان افزوده که گروه طالبان افغانستان تحریک طالبان پاکستان را بخشی از امارت خود میداند و به همکاری نزدیک با این گروه ادامه میدهد و در کمپهای آموزشی در سراسر افغانستان، اعضای القاعده به تحریک طالبان پاکستان به ویژه در انجام حملات انتحاری آموزش دادهاند.
سوفان هشدار داده که با عدم حضور در افغانستان، تواناییهای اطلاعاتی ایالات متحده، به ویژه از نظر اطلاعات انسانی ضعیف شده است.