راسکRASC: مسوولان برخی از موسسههای تحصیلات عالی در تخار از مشکلات ناشی از ترک تحصیل دانشجویان ابراز نگرانی کرده میگویند که شمار دانشجویان در دانشگاههای خصوصی این ولایت ۸۰ درصد کاهش یافتهاست.
عبدالمعروف عارفی، رییس دانشگاه خصوصی راه سعادت گفت: «پس از تحولات اخیر تعداد دانشجویان بهگونهی چشمگیری کاهش یافتهاست، پیش از تحولات ۳۵۰۰ دانشجو داشتیم که بخش آن را دختران تشکیل میدادند که اکنون اجازۀ تحصیل را ندارند. اکنون ۷۰۰ دانشجو داریم که خود کاهش بیپیشینه را نشان میدهد.»
ذبیحالله خالد، معاون علمی موسسه تحصیلات عالی خصوصی پیمان در تخار نیز با ابراز نگرانی گفت که تحولات اخیر تاثیر منفی بر نهادهای تحصیلی در کشور داشتهاست که از جمله ممنوعیت تعلیم و تحصیل دختران از سوی گروه طالبان و مشکلات اقتصادی از دلیلهای برجسته است که میزان علاقهمندی جوانان به تحصیل را کمرنگ کردهاست.
به گفتهی وی، این نهاد خصوصی پیش از تحولات بیش از یکهزار دانشجو داشت؛ اما اکنون ۲۰۰ دانشجو ندارد که این کاهش ۸۰ درصدی شمار دانشجویان را نشان میدهد. خالد وضعیت موجود نهادهای تحصیلی را در کشور نگرانکننده دانسته میافزاید که همه دلسرد هستند و تلاشها اکنون وابسته به پیدا کردن لقمه نانی شدهاست تا ادامۀ تحصیل.
صفیالله فایز، استاد دانشگاه از استان تخار میگوید که اگر دانشگاههای خصوصی با ورشکستگی مواجه شوند، نصف از جامعه از نعمت تحصیل محروم میشود، چون دانشگاههای دولتی نمیتوانند نیازمندیهای نسل امروز را رفع کنند و ظرفیت جذب همه را نیز ندارند.
به گفتۀ وی، اگر نهادهای خصوصی حمایت نشوند جوانان از درس و تحصیل باز میمانند و این خود خطر جدی برای آیندۀ یک کشور میتواند باشد.
این در حالیست که در ۲۰ سال گذشته نهادهای تحصیلی خصوصی رشد چشمگیری کردهبود و حالا با رکود مواجه شدهاند