راسکRASC: براساس گزارشی که توسط دانشمندان در نپال منتشر شده افزایش دمای زمین تا پایان قرن، باعث آب شدن نزدیک به ۸۰ درصد از بزرگترین یخچالهای طبیعی کوهستانی جهان میشود.
بالاتر رفتن درجهی گرمایش از ۱.۵درجه منجر به افزایش سیل شدید، خشکسالی، آتشسوزی جنگلی و کمبود مواد غذایی میگردد.
در این گزارش، که مرکز بینالمللی توسعه یکپارچه کوهستان روز سهشنبه ۳۰ خرداد/ جوزا نشر کرده تغییر اقلیم در منطقهی وسیعی از افغانستان تا میانمار بررسی شده است.
بر اساس این گزارش، در صورتیکه دمای هوا در جهان به ۳ درجه سانتیگراد افزایش یابد، ۷۵ درصد یخچالهای طبیعی در نپال، بوتان و شرق همالیا با خطر ذوب شدن مواجه خواهند شد فقط با یک درجه افزایش، این میزان به ۸۰ درصد میرسد.
این گزارش درجهی ذوب یخچالهای طبیعی در رشته کوههای هندوکش و هیمالیا را در دههی ۲۰۱۰ نسبت به گذشته حدود ۶۵ درصد سریعتر گفتهاست.
نویسندگان گزارش هُشدار دادند که خطر ذوب شدن یخچالهای طبیعی این منطقه منبع آب ۱۲ رودخانه و آب شیرین حدود دو میلیارد تن در ۱۶ کشور، از جمله چین، هند و پاکستان را تهدید میکند.
در همین حال، دانشمندان هُشدار دادند که فرسایش دامنههای یخبندان نیز باعث افزایش احتمال وقوع سیل و رانش زمین میشود و زندگی میلیونها انسان را در جوامع کوهستانی تهدید میکند.
بر علاوه آن سازمان جهانی هواشناسی پیشبینی کرده است که میانگین افزایش سالانه دمای هوای جهان بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ حدود ۱.۱ تا ۱.۸ درجه سانتیگراد خواهد شد.
دانشمندان میگویند در صورتی که دمای هوای جهان بالاتر از۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد منجر به افزایش چشمگیر سیل شدید، خشکسالی، آتشسوزی جنگلی و کاهش مواد غذایی خواهد شد.