راسکRASC: نارندرا مودی نخست وزیر امروز روز سهشنبه در یک سفر رسمی که نقطه عطف در روابط دو کشور خوانده میشود، به واشنگتن رفت.
قانونگذاران آمریکایی در نامهای به جو بایدن نوشته اند که آنها نگران عدم تحمل مذهبی، آزادی مطبوعات، دسترسی به اینترنت و هدف قرار دادن گروههای جامعهی مدنی در هند اند.
در نامه آمده است: «ما هیچ رهبر یا حزب سیاسی هندی خاصی را تایید نمیکنیم. این تصمیم مردم هند است. اما از اصول مهمی که باید بخش اصلی سیاست خارجی آمریکا باشد حمایت میکنیم.»
حدود ۷۵ سناتور و عضو مجلس نمایندگان آمریکا این نامه را به نشانی کاخ سفید امضا کردهاند.
قانونگذاران آمریکایی در این نامه خطاب به بایدن نوشتهاند که با مودی دربارهی طیف کاملی از موضوعات مهم برای یک رابطهی موفق، قوی و طولانیمدت بین آمریکا و هند گفتوگو کند.
نخستوزیر هند تاکنون پنج بار به آمریکا رفته است، اما این نخستین سفر دیپلماتیک او به این کشور میباشد. این سفر نگرانیها را درباره آنچه که وخامت اوضاع حقوق بشری هند در دوران حاکمیت بهاراتیا جاناتا، حزب ملیگرای تحت رهبری مودی عنوان میشود، برانگیخته است.
شماری از گروههای حقوق بشری قصد دارند همزمان با سفر مودی به امریکا، در این کشور تظاهرات کنند.
گروههای حقوق بشری نگراناند که مسائل ژئوپلیتیک در رابطه هند و امریکا، نگرانیهای حقوق بشری را تحت تاثیر قرار دهد.
گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا که در ماه مارچ منتشر شد، مسائل حقوق بشری و نقض آن را در هند فهرست کرده بود.
سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان امریکا در نامه خود نوشتند:« یک سلسله از گزارشهای مستقل و معتبر، نشانههای نگرانکنندهای را در هند در خصوص کوچک شدن فضای سیاسی، افزایش عدم تحمل مذهبی، هدف قرار دادن سازمانهای جامعه مدنی و روزنامهنگاران، و محدودیتهای فزاینده را بر آزادی مطبوعات و دسترسی به اینترنت منعکس میکند.»