راسکRASC: ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان میگوید که این گروه به تقسیم قدرت براساس قومیت باور ندارد.
آقای مجاهد جمعه شب ۲ تیر/ سرطان در گفتوگو با شبکهی تلویزیونی آمو، تقسیم قدرت براساس قومیت را «تجربهی ناکام» در گذشته خواند.
او در پاسخ به پرسشی که آیا گروه طالبان به تنوع قومی در افغانستان باور دارند، گفت که اگر منظور از تنوع قومی به این معنا باشد که افغانستان از اقوام مختلف تشکیل شده و باید به آنها احترام شود، بلی، ما معتقدیم.
سخنگوی گروه طالبان افزود: «ولی اگر به این معنا باشد که قدرت براساس قومیت تقسیم شود، مثلی که قبلا تجربههای ناکام بوده، ما به این باور نداریم و همه چیز باید براساس اصول اسلامی و شرعی پیش برود.»
در بخش دیگری از این مصاحبه از آقای مجاهد پرسیده شد که چرا اکثر اعضای کابینه و مسوولان ارشد گروه طالبان افرادی از قوم پشتون هستند؟
او در پاسخ گفت: «باید بگویم که از لحاظ محاسبه اکثریت تمام ملت ما پشتون هستند، به این معنا است که یک چیزی طبیعی است.»
مجری برنامه پس از این پاسخ آقای مجاهد گفت: «برای همین شما قدرت را بیشتر به پشتونها میدهید و براساس قوم محاسبه میکنید، نه براساس استعداد و توانایی؟
سخنگوی گروه طالبان در پاسخ گفت: «نه، نادرست برداشت نکنید. ما براساس اسلام، اهلیت و اصول شرعی معامله میکنیم نه براساس قومیت.»
او در بخشی دیگر از پاسخهای خود به پرسشهای این رسانه گفت که گروه طالبان به این باور ندارند که نظام را براساس اقوام تقسیم کنند.
مجاهد افزود: «کسی که در مبارزه با جبهات در آزادی کشور سهم داشته، تمامشان در نظام هستند. ما گفته نمیتوانیم که یک قوم در جهاد سهیم بود و دیگر قوم سهیم نبود، تمام اقوام ما در جهاد سهیم بودند و نمایندههایشان را در کابینه دارند.»
براساس معلوماتی که سخنگوی گروه طالبان در این برنامه ارایه کرد، کابینهی گروه طالبان ۲۵ وزیر دارد که تنها سه وزیر غیرپشتون در آن حضور دارند.
این در حالی است که اخیرا تیم نظارت و تحلیل کمیتهی تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل گفته است که گروه طالبان به سیاستهای «پشتونمحور و حذف دههی ۱۹۹۰»شان بازگشتهاند.
این گروه از زمان تسلط دوباره بر افغانستان تا اکنون بارها متهم به اعمال «سیاستهای قومی» در کشور شده است.
جامعهی جهانی نیز تشکیل حکومت فراگیر «با حضور معنادار» همهی اقوام را یکی از پیششرطهای عمدهی به رسمیتشناسی این گروه قرار داده است.