راسکRASC: این جوان که رحمان الله نام دارد میگوید که در شرایط سخت کنونی که جوانان با آن مواجه هستند، یک کتابخانهی رایگان سیار ایجاد کردهاست؛ تا امیدهای مرده جوانان را زنده کند و بتواند به روستاها و محلهها برود و دختران و پسران را به کتابخوانی تشویق کند.
این جوان میافزاید: «در کتابخانه حدود چهارصد عنوان کتاب وجود دارد که شامل کتاب های روانشناسی، اسلامی، تاریخ و دیگر رشته ها میشود؛ هرکسی می آید و کتاب دلخواه خود را بر میدارد و می خواند، این ایده زمانی به ذهنم خطور کرد که محدودیت های تحصیلی بر زنان از سوی گروه طالبان تحمیل شد و جوانان ناامید شدند.»
او می گوید که این کتابخانه را با هزینه شخصی خود ساختهاست، حدود چهارصد جلد کتاب دارد و به آن دخترانی استان ننگرهار که در گذشته به مکتب و دانشگاه می رفتند و از آموزش محروم شدهاند، اکنون به امیدی تبدیل شدهاست.
دانشآموزی به نام هیله می گوید: «این اقدام خوبیست، تقاضا دارم دروازه مکتبها به روی ما باز شود و سپس دانشگاه ها باز شود و به خواهران ما که در خانه نشسته اند، اجازه تحصیل در دانشگاه دادهشود.»
دانشجویی به نام پلوشه می گوید: «ارایه این برنامه و کتابخانهی سیار برای دختران حرکت خوبی است. در حال حاضر دختران در خانه نشستهاند و هر کدام تمایل و نیاز به آموزش دارند. این کتابخانه بسیار مفید است.»
این کتابخانه در حال حاضر فقط در استان ننگرهار و شهرستانهای آن فعالیت میکند ، اما رحمان الله می گوید که سعی دارد این کتابخانه را به دیگر استانها نیز گسترش دهد.