راسکRASC: با از راه رسیدن نهم ذی الحجه «روز عرفه» همهی مسلمانهای جهان این روز را از جمله روزهای پرفضیلت سال میدانند و در منابع روایی اعمالی برای آن آمده است که بافضیلتترین آنها دعا و استغفار در این روز میباشد.
به گفتهی بعضی از مسلمانان روز عرفه، آغاز مناسک حج است، حج گزاران در این روز در صحرای عرفات گرد هم میآیند و علاوه بر دعا و استغفار، از توفیق در ادای فریضهی مهم حج شکرگزاری میکنند.
به باور مسلمانان خداوند در این روز خجسته و پر برکت بسیاری از بندگان خود را از آتش دوزخ رهایی میبخشد و آنان را مورد عفو و بخشش قرار میدهد، و با بندگان مؤمناش بر فرشتگان مقرّب و معتبر خود فخر و مباهات میورزد.
مسلمانان معتقدند روزی عرفه، ۹ ذیالحجه، یک روز قبل از عید قربان است و حجگزاران باید از ظهر تا غروب شرعی این روز را در عرفات بگذرانند.
براساس روایات خیلیها روز عرفه را به عنوان روزی ویژه برای بخشایش گناهان و استجابت دعا معرفی کردهاند.
همچنین به باور عالمان دین اسلام باید احترامی خاص برای این روز قایل بود، و مردم را به بزرگداشت این روز فرا خواند و گدایان را به هیچ روی، نباید دست خالی برگرداند.
به باور مسلمانان روز عرفه از جمله اعیاد بزرگ است اگرچه به اسم عید نامیده نشده است و روزى است که حق تعالى بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود خوانده و مورد جُود و احسان خود قرار داده و شیطان در این روز خوار و حقیرتر و رانده تر و خشمناکترین اوقات خواهد بود.
حجاج در روز عرفه روز خود را در سرزمین عرفات وقوف می کنند و نغمهی ربنا را به لب جاری می سازند.
به عقیدهی مسلمانان در حقیقت روز عرفه، چنان مزایای ارزشمند، خصوصیات عظیم، صفات عالی و فضایل بیانتهایی را به همراه دارد که برشمردن و احاطه نمودن بر آنها بسیار مشکل بلکه غیرممکن میباشد، از همه مهمتر اینکه روز عرفه، عید بزرگ را برای امت مسلمان کامل فرمود.