راسکRASC: موسسهی معتبر نظرسنجی گالوپ روز گذشته چهارشنبه ۷ تیر /سرطان یک گزارشی را منتشر کرده که در آن به بررسی احساسات مردم ۱۴۲ کشور دنیا در رابطه به زندگی شان در سال ۲۰۲۲ پرداخته است.
بر اساس این گزارش «۹۸ درصد افغانستانیها چنان تجربهی تلخی از زندگی خود داشتهاند، که آن را چیزی غیر از رنج و مصیبت عنوان نکردهاند.»
احساسات مندرج در گزارش شامل اضطراب، غمگینی و قهری است که مردم در طول یکسال در زندگی خود در رابطه به آنچه برای آنان رخ داده است تجربه کردهاند.
بر اساس گفتههای این گزارش، اشتراککنندگان افغانستانی در این نظرسنجی گفتهاند که «پس از تسلط دوبارهی گروه طالبان بر کشور زندگی مردم نسبت به هر زمانی در ده سال گذشته به بدترین شکل ممکن مبدل شده است؛ بدتر از هر کسی در سراسر جهان.»
با وجودی که مقامات گروه طالبان چندینبار یاد کردهاند که وضعیت مردم به خاطر وضعیت امنیتی و مدیریت اقتصادی کشور خوبتر شده است اما، احساس افغانستانیها نسبت به کیفیت زندگی در افغانستان از زمان شروع حاکمیت این گروه نیز فجیعتر شده است.
بر اساس این گزارش گالوپ، ۹۴ درصد افغانستانیها در سال۲۰۲۱/۱۴۰۱ سال تسلط گروه طالبان، زندگی خود را عمیقاً بد توصیف کردهاند، اما در سال ۲۰۲۲ با احساس نارضایتی بیشتر ۹۸ درصد مردم، افغانستان سقوطی فاجعهباری از فهرست احساسات مثبت نسبت به زندگی کردهاند.
البته گفتنی است که این معنای آن را نمیرساند که مردم افغانستان در زمان حکومت اشرف غنی احساسی خیلی بهتری نسبت به زندگی داشتند. گالوپ میگوید که «از سال ۲۰۱۷ که این بررسی روی مردم افغانستان انجام شد، افغانستان در پایین فهرست کشورهایی قرار گرفت که مردم آن نسبت به زندگی احساس مثبت داشتهاند.»
چنانچه در گزارش سال ۲۰۱۸ این موسسه ذکر شده که خشونت ناشی از جنگ حکومت سابق با طالبان و فقر چنان تاثیری مخرب بر زندگی مردم افغانستان داشت که «۳۶ درصد افغانها گفتند که لبخند یا خندهای از روز گذشته به یاد میآورند.»
اکثر شرکتکنندگان افغانستانی گفتهاند که در سال ۲۰۲۲/۱۴۰۱، «از چیزی لذت نبرده اند، نکته جدیدی نیاموخته اند و احساس خوبی نداشته اند.»
آنها اکثراً «احساس فوق العاده شدید نگرانی، اضطراب و درد جسمی» را تجربه کردند.
گروه طالبان گزارشهای بین المللی در مورد وخیم شدن وضعیت مردم افغانستان را زیر عنوان «تبلیغات خارجی» تکذیب کردهاند.