راسکRASC: بر اساس نوشتههای روزنامهی نیویورک تایمز، با وجود تلاشهای دو سالهی گروه طالبان برای محو میراث فرهنگی کشورهای غربی در افغانستان، این گروه در حذف کامل زندگی مدرن شهری که در دو دههی اخیر با نسل جوان شکل گرفته ناموفق بودهاند.
گزارشگر نیویورک تایمز آنچه را خودش در کابل تحت تسلط گروه طالبان مشاهده کرده نوشته است.
براساس این گزارش با وجود دستورات محدودکنندهی گروه طالبان علیه زنان، دختران محروم از ادامهی آموزش در پایتخت در دورههمایهایشان در کافیشاپها با رمانهایی از نویسندهی پرآوازه ترک، الیف شافاک روزهایشان را به سر میکنند.
این نشریه آمریکایی در توضیح تناقض ناشی از محدودیتهای وضع شده گروه طالبان بر مردم و سرکشی نسل جوان افغانستان در مقابل این محدودیتها نوشته، در حالی که کارمندان دولتی مرد باید ریشٰ های خود را نتراشند، اما پسران نوجوان مدل موهای جدید آراسته استند، و پیراهنهای شیک را میپوشند.
احمد خالد، ۳۷ ساله یکی از شهروندان کابل به نیویورک تایمز گفته «در این ۲۰ سال ما شاهد بوجود آمدن تغییرات زیادی بودیم، مکاتب زیادی اعمار شد و ما با دسترسی به فناوریهای جدید به دنیا متصل شدیم.»
گزارش اضافه کرده است که در دو سال تسلط گروه طالبان بر افغانستان دروازه های مکاتب و دانشگاه به روی زنان مسدود شد و علمای دین سعی کردند با تفسیرهای سختگیرانه از قوانین شریعت هر نوع آثار تجددگرایی را محو بسازند، اما در حال حاضر برای نسل جوان شهری، رستورانتها، سالنهای بازی و کتابفروشیها به بهترین مکانهای شهر مبدل شدهاند.
نیویورک تایمز در رابطه به این اماکن گفته، که جوانان سعی دارند با دورهمیهای در این مکانها از حقیقت اسفبار کشوری که جوانان با حاکمان آن بیگانه و هیچ توجهی به آنان نمیشود، فرار کنند.
نویسنده در تحلیلی این ناهمآهنگی را تا حدی رقابت با دیدگاههای مقامات گروه طالبان دانسته است.
گفته میشود که مقامات گروه طالبان که تعامل بیشتر با دیپلوماتهای خارجی داشتهاند، وبه سفرهای خارجی به منطقه پرداختهاند، سیاستهای محدودکننده کمتری را در شهرهایی مثل کابل نسبت به قندهار، مقر رهبر گروه طالبان با حداکثریترین قوانین زنستیزانه، اعمال کردهاند.