راسکRASC: سابقه انسان به عنوان یک شکارچی قدرتمند به خوبی شناخته شدهاست، اما دانشمندان برای نخستینبار آن را با اعداد و ارقام تشریح کردهاند.
آنها میگویند که انسان حدود یک سوم کل حیوانات وحشی را برای خوراک، دارو یا استفاده به عنوان حیوان خانگی مورد بهرهکشی قرار میدهد.
این ما انسانها را صدها بار از سایر شکارچیان طبیعی مثل کوسه سفید بزرگ خطرناکتر میکند.
محققان هشدار میدهند که این رفتار دارای پیامدهای عمیقی برای کل اکوسیستمهای زمین خواهد داشت.
دکتر راب کوک از مرکز اکولوژی و هیدرولوژی در والینگفورد، آکسفوردشر، گفت: «اندازه و ابعاد این یافتهها برای مان تعجبآور بود.»
وی در ادامه افزود: «انسان راههای بینهایت متنوعی برای بهرهبرداری از حیوانات دارد اما مجبوریم به سوی روابطی قابل دوام میان انسان و طبیعت حرکت کنیم.»
محققان دادههای نزدیک به ۵۰ هزار حیوان وحشی شامل پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستها و ماهیها که برای خوردن، ساخت دارو و رخت یا حیوان خانگی از آنها استفاده میشود، را تحلیل کردند.
دانشمندان دریافتند که ما ۱۴ هزار و ۶۶۳ گونه مختلف – حدود یک سوم کل مهرهداران – را هدف بهرهبرداری قرار میدهیم و مسوول سوقدادن ۳۹ درصد کل آنها به سوی انقراض هستیم.
به این ترتیب تاثیر ما ۳۰۰ برابر بیش از صیادان راس هرم مثل شیر، کوسه بزرگ سفید یا ببر است.
بشریت امروز بیش از هر زمان دیگری در تاریخ بر دیگر موجودات زمین اثر میگذارد.
ما در واقع درحال ورود به عصر آنتروپوسین هستیم، دورهای که فعالیت انسانی نیروی اصلی در شکلدادن به شرایط اقلیمی و زیست محیطی زمین است.
برای مثال حیوانات اهلی اکنون بیشترین گونههای حیوانی در خشکی را تشکیل میدهند.
محققان هشدار میدهند که ادامه بهرهکشی بیرویه از حیات وحش «دارای پیامدهای عمیقی برای تنوع زیستی و عملکرد اکوسیستم خواهد داشت.»
نتایج این مطالعه در نشریه «کامیونیکِیشنز بیولوژی» منتشر شدهاست.