راسکRASC: مرکز علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد (یونسکو) از نابودی ۴۰ درصد از زبانهای بومی در سطح جهان خبر داده است
این سازمان میگوید که در حال حاضر در جهان با شش هزار و ۷۰۰ زبان صحبت میشود که از این میان خطر فراموشی حدود ۴۰ درصد آن وجود دارد.
این نهاد بینالمللی در یک اعلامیهای که روز دوشنبه ۳ جولای، به مناسب روز گرامیداشت از دههی بینالمللی زبانهای بومی اعلام کرد که این امر پیامدهای ناگوار در زمینهی تنوع فرهنگی به نسلهای بعدی به همراه خواهد داشت.
در اعلامیهای یونسکو آمده است: «نابودی زبانهای بومی دانش چندقرنه را که میتواند در تلاشهای بشر برای حل چالشهای قرن حاضر، از جمله تغییرات آبوهوا و از دست دادن تنوع زیستی، تعیینکننده باشد، بهخطر میاندازد.»
براساس اطلاعات یونسکو، کمتر از دو درصد از زبانها حضور واقعی آنلاین دارند، این امر سبب جلوگیری میلیونها گوینده و نویسنده زبانهای بومی از مشارکت کامل در فضای مجازی شده است.
یونسکو در حالی از نابودی زبانهای بومی در سطح جهان ابراز نگرانی کرده که قرار است این نهاد، روز سهشنبه، ۴ جولای، نشستی را با اشتراک بیش از ۷۰۰ تن از ۱۹۳ کشور جهان، به مناسبت دههی بینالمللی زبانهای بومی برگزار کند.
گفتنی است که مردمشناسان با مطالعه زبانهای کوچکتر میتوانند الگوهای تکامل گفتار را ردیابی کرده و شکافهای موجود در تاریخ را پر کنند و همینطور تلاش برای محافظت از زبانهای کوچک فرصتی برای باز پس گرفتن هویت از دست رفته و اشتراکگذاری افتخارات فرهنگی به شمار میرود.