راسکRASC: سرطان مهلککنندهترین بیماری قرن که تلاش دههها دانشمندان برای درمان آن، امروز به نقطه عطف خود رسیده است و بسیاری از آنان پیشبینی کردهاند که در جریان پنج سال آینده، شاهد تولید واکسینهای بیشتری برای مهار آن خواهیم بود.
براساس گزارش آسوشیتدپرس که در این مورد نشر شده، به گفتهی پژوهشگران دور نیست آن روزی که بتوان این بیماری را تنها با تزریق یک یا چند «واکسین» مهار کرد.
بواسطهی واکسینها یک اقدام جدیتر برای جلوگیری از بازگشت این بیماری برداشته شده، گفته شده که با تزریق واکسین، تومورها خود را کوچک کرده و از بازگشت دوبارهای آنها جلوگیری کند.
گفته شده که این واکسینها مانند نمونههای سنتی نیستند که از بروز بیماری جلوگیری کنند بلکه عملکردشان برای کوچک کردن تومورها و جلوگیری از اوجگیری دوباره سرطان است.
اهداف این درمانهای آزمایشی هم شامل سرطان سینه، ریه و سرطانهای بسیار کشنده پوست و لوزالمعده میشود.
دکتر نورا دیسیس از موسسهای واکسین سرطان یو وی مدیسین در سیاتل میگوید: «به منظور نتیجهبخش بودن درمان، واکسین باید به سلولهای تی (T) سیستم ایمنی آموزش دهد تا سلولهای سرطانی را خطرناک را تشخیص دهند، پس از آموزش، سلولهای تی میتوانند به هر نقطه از بدن سفر کنند تا خطر را شناسایی و شکار کنند.»
او گفت: «اگر یک سلول تی فعال شده را ببینید، متوجه میشوید اندامی شبیه پا دارند. میتوانید آنها را در حال خزیدن از طریق رگ خونی و حرکت به سمت داخل بافت خطرناک ببینید.»
دهها سال است واکسین هپاتیت بی از سرطان کبد و واکسین اچپیوی که در سال ۲۰۰۶ معرفی شد، از سرطان دهانه رحم جلوگیری میکنند و در آینده نزدیک واکسینهای بیشتری برای جلوگیری از سرطان تولید خواهند شد.
در فیلادلفیا، دکتر سوزان دمچک، مدیر مرکز بسر در شرکت پن مدیسین ، ۲۸ فرد سالم با جهش ژنتیکی بیآرسیای را بهعنوان داوطلب برای آزمایش واکسین گردآوری کرده است.
این جهشهای ژنتیکی خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را افزایش میدهند.