راسکRASC: سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) طی یک گزارشی با توجه به کارکردهای این سازمان در دو دههی گذشته خصوصا در بخش زنان در افغانستان تاکید کرده که محرومیت آموزش دختران «ویرانگر» و منجر به نابودی دستآوردهای بیست سالهی آنان خواهد شد.
این سازمان روزچهارشنبه، ۱۴ تیر/سرطان با نشر گزارش خواهان بازگشایی فوری دروازه های مکاتب و دسترسی غیرقابل مذاکرهای دختران به آموزش گردیدهاست.
یونسکو با اشاره به دستآوردهای بیست سالهی زنان و دختران در عرصههای آموزش و کار بیان کرده که پس از تعلیق مکاتب دختران ۱.۱ میلیون دختر و زن جوان از دسترسی به آموزش رسمی محروم شده و ۸۰ درصد دختران و زنان از مکتب بازماندهاند.
این سازمان آمار داده که ممنوعیت حضور دختران در موسسات آموزشگاههای عالی دولتی و خصوصی بیش از ۱۰۰ هزار دانشجوی دختر تحت تاثیر قرار گرفته است.
بر اساس گزارش یونسکو بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۸ تعداد دانشآموزان ده برابری افزایش داشته و حضور دختران از حدود ۱ میلیون تا سال ۲۰۱۸ به ۱۰ میلیون دانشآموز رسیده بود.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد از افزایش نرخ باسوادی زنان نیز خبر داده افزوده است از سال ۲۰۰۱ نزدیک به ۱۷ درصد زنان قادر به خواندن و نوشتن شده بودند.
یونسکو تاکید کرده که تعداد زنان در آموزش عالی طی سالهای ۲۰۰۱ و ۲۰۱۸ تقریباً ۲۰ برابر افزایش یافته و از هر سه زن جوان، یک زن در دانشگاه ها ثبت نام میکردند.
سازمان آموزشی سازمان ملل با اشاره به کارکردهای این سازمان در بخش آموزش به خصوص زنان تصریح کرده که به بیش از۲۰ میلیون افغانستانی کمپاین حمایتی «سواد برای آیندهای روشنتر» برای افزایش آگاهی عمومی در مورد حق آموزش برای جوانان و بزرگسالان به ویژه زنان و دختران نوجوان راهاندازی کرده است.
در آستانهای قرار داشتن دومین سال از محرومیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم از مکاتب و دانشجویان واکنشهای جهانی مبنی بر لغو منع آموزش دختران از مکاتب و دانشگاهها بیشتر شده است.
در ادامهای گزارش آمده است که با وجودیکه آموزش حق همه است اما دختران و زنان در افغانستان از حق اساسی شان محروم بودهاند.
یونسکو از ادامهای منع آموزش دختران در افغانستان هُشدار داده میگوید این ممنوعیتها افغانستان را تبدیل به تنها کشوری در جهان ساخت که دختران از و زنان از تحصیل محروم هستند.
این در حالی است که سازمانها و رهبران کشورهای مختلف از عواقب منفی تعلیق آموزش دختران هُشدار داده و خواستار لغو ممنوعیتهای آموزش در برابر زنان و دختران شدهاند.