راسکRASC: سازمان جهانی غذا میگوید که پس از ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی و تسلط دوباره گروه طالبان، نگرانی خانوادهها در مورد کمبود غذا در افغانستان دو برابر شدهاست.
سازمان جهانی غذا روز پنجشنبه، ۱۵ تیر/سرطان، گزارشاش را در مورد امنیت غذایی در سه ماه اول سال روان میلادی نشر کردهاست.
این سازمان افزودهاست که از دستدادن شغل و مواجهشدن با کمبود غذا، همچنان بزرگترین نگرانی مردم افغانستان است.
بربنیاد گفتههای سازمان جهانی غذا، در ماه اپریل سال روان میلادی، ۵۱.۹ درصد خانوادهها نگران از دستدادن فرصتهای شغلی و ۲۱.۸ درصد نگران کمبود غذا بودهاند.
برنامه جهانی غذا تصریح کردهاست که دو سوم از خانوادههایی که به پرسشهای این نهاد پاسخ دادند گفتهاند که ممنوعیت کار زنان بر زندهگی آنها تاثیر منفی داشته یا حتا باعث از دستدادن منبع اصلی درآمد شان شدهاست.
با این حال، به گفته این سازمان، پنج درصد از خانوادهها گفتهاند که با ممنوعیت کار زنان، تمام راههای درآمد خود را از دست داده و ۳۶ درصد دیگر آنان بسیار بد متاثر شدهاند.
در این گزارش آمدهاست که ۷۵ درصد از خانوادهها از ممنوعیت کار زنان آگاه هستند و ۹۵ درصد آنها کمکهای بشردوستانه را برای خانواده و امرار معاششان بسیار مهم ارزیابی کردهاند.
برنامه جهانی غذا اضافه کردهاست که نرخ تورم غذایی در افغانستان از ۲۶ درصد در ماه جنوری سال ۲۰۲۲ میلادی، به ۳.۲ درصد در جنوری سال ۲۰۲۳ کاهش یافته و روند کاهش جهانی قیمت مواد غذایی به کاهش فشار تورم در افغانستان کمک کردهاست.
این گزارش در حالی نشر میشود که پس از روی کارآمدن گروه طالبان در افغانستان و افزایش محدودیتها در برابر زنان، وضعیت اقتصادی شمار زیادی از خانوادهها رو به وخامت گراییدهاست.
وضعیت بد اقتصادی باعث شدهاست که شهروندان کشور راه مهاجرت از مسیرهای غیرقانونی را در پیش بگیرند.
سازمانهای کمکرسان و کشورهای جهان همواره از این وضعیت ابراز نگرانی کردهاند.