راسکRASC: ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان روز گذشته جمعه، ۱۷ تیر/سرطان در اعلامیهای گفتهاست که گروه طالبان طی مدت دو سال حاکمیت خود بر کشور، در کنار دیگر موارد نقض حقوق بشری و سرکوب مردم افغانستان، زنان و دختران را از دسترسی به آموزش و سایر حقوق اساسی شان محروم کردهاند که این یک جنایت نابخشودنی است.
ایتلاف در این اعلامیهی خود در پیوند به کمپاین بازگشایی مکتبهای دخترانه زیر حاکمیت گروه طالبان، گفتهاست که طالبان در ۲۲ سال گذشته عامل بمبگذاریها، آتشزدن مکتبها، مسمومیت و قتل دانشآموزان و دانشجویان بودهاند.
ایتلاف افزودهاست که به نظر میرسد مخاطب این کمپاین، گروه طالبان است و برگزارکنندگان این کمپاین از گروه طالبان خواستار حق آموزش برای دختران شدهاند.
این ایتلاف با اشاره به ۲۰ سال جنگ گروه طالبان با حکومت پیشین، گفتهاست که آنها جنایات این گروه از جمله، «حمله به مکتب سید الشهدا و آموزشگاه موعود تا کشتار جوانان روشندل و آگاه در دانشگاه کابل و مسمومیت دختران دانشآموز در سرتاسر افغانستان را نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم.»
اعلامیه افزودهاست که با شناختی که از گروه طالبان دارند، فعالشدن مکتبهای دخترانه «زمینهساز افراطیت و رشد آن شده و بقای نظام تروریستی و متعصب گروه طالبان را از طریق آلودهسازی و شستشوی مغزی زنان» تضمین میکند.
ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان نوشتهاست که داعیهی اصلی مبارزات ما تا امروز، پایاندادن به نظام سرکوبگر گروه طالبان در افغانستان است.
بر اساس اعلامیه، اعضای این ایتلاف باور دارند که گروه طالبان تغییرناپذیر هستند و هیچگاهی به ارزشهای انسانی و برابری خواهانهی زنان و دختران تمکین نخواهند کرد.
ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان گفتهاست که: «نه به مکتب طالبانی»، «نه به نصاب آموزشی طالبانی!» و «نه به دانشگاه طالبانی!»
ایتلاف تاکید کردهاست که از آغاز تسلط گروه طالبان بر افغانستان، خواست شان همین بودهاست و در کنار آن، عدم مشروعیت گروه طالبان و ایجاد یک نظام فراگیر و مبتنی بر ارادهی مردم و متکی بر اشتراک معنادار زنان، مذهبها و همهی اقوام کشور نیز از خواستهای این ایتلاف است.
در این اعلامیه همچنان آمدهاست که در مدت حاکمیت گروه طالبان بر افغانستان، زنان و دختران متحمل هرگونه شکنجه و ظلم شدهاند و نیز شماری از آنها کشته و شماری هم تا اکنون ناپدید هستند.
آنها همچنان تاکید میکنند، ما باور داریم که زیر سایهی حکومت گروه طالبان، عدالت اجتماعی برای زنان و گروههای مذهبی و قومهای به حاشیه راندهشده فراهم نخواهد شد.
به گفتهی آنها، تنها بازشدن مکتبها، آنهم با نصاب آموزشی مورد علاقهی گروه طالبان، اوضاع کشور را بهبود نمیبخشد.
ایتلاف جنبشهای اعتراضی زنان در ادامه میگوید که به داعیهی اصلی مبارزات خود پایبند هستند و از سایر شهروندان کشور نیز میخواهند تا در کنار آنها بایستند.