راسکRASC: صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) میگوید که دههزار کارمند زن در افغانستان زیر پوشش امدادهای مالی نهادهای جهانی قرار دارند.
فیروزه شفیق، مسوول برنامههای صحی یونیسف در افغانستان امروز یکشنبه ۱۸ تیر/سرطان با نشر تویتی گفتهاست که بودجه را برای ادامهی کار این زنان، بانک انکشاف آسیایی، بانک جهانی و یونیسف فراهم میکنند.
او گفتهاست که این زنان در مرکزهای صحی سراسر افغانستان فعالیت دارند؛ تا خدمات نجاتبخش را برای زندگی زنان و کودکان افغانستان ارایه کنند.
بر اساس آمار بخش صحی یونیسف، در حال حاضر ۲۰ میلیون تن در سراسر افغانستان به مراقبتهای بهداشتی ابتدایی و دومی دسترسی دارند. به گفتهی مقامهای یونیسف این امر از طریق «حمایت از کارکنان بهداشتی، به ویژه زنان، فعال نگهداشتن زنجیرههای تامین و باز نگهداشتن مرکزهای بهداشتی و درمانی و شفاخانهها» ممکن شدهاست.
همچنان معلومات یونسف نشان میدهد که ۲۷هزار کارمند مراقبتهای بهداشتی آموزشدیده در این مرکزهای صحی کار میکنند و ۲۴۰۰ مرکز صحی مجهز در سراسر افغانستان فعال است.
پیش از این مسوول برنامههای صحی یونیسف در افغانستان گفتهبود که با حفظ ۲۷هزار کارمند صحی و فعال نگهداشتن هزاران مرکز بهداشتی، یونیسف به کمک بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی از فروپاشی نظام صحی افغانستان جلوگیری کردهاست.
در کنار یونیسف، سازمان جهانی بهداشت نیز برعلاوهی فراهمکردن تجهیزات طبی و غیرطبی، در بخش ارتقای ظرفیت کارمندان صحی در افغانستان کار میکند.
پس از مسلطشدن گروه طالبان و خروج نیروهای خارجی در ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی، افغانستان با بحران شدید اقتصادی و بشری روبهرو شد و در کنار دیگر بخشها، نظام صحی این کشور نیز با بحران مواجهاست.