راسکRASC: امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه گروه طالبان در نشستی گفتهاست که بحران اقتصادی در افغانستان تبلیغات است و در بُعد امنیتی نیز میزان جرمهای جنایی به صفر رسیدهاست.
اما شهروندان کشور میگویند که میان حرفهای مقامهای گروه طالبان و زندگی واقعی مردم تفاوت فراوانی وجود دارد.
یکی از باشندگان استان بادغیس در این باره میگوید: «نه آب است، نه آرد است، نه روغن است، نه چای است، همه خانه من را بگردید. هیچ مواد خوراکی نیست.»
عبدالناصر یکی دیگر از باشندگان استان بادغیس میگوید: «موادغذایی ندارم، آب ندارم، سرپناه ندارم، کلینیک نداریم، اقتصاد ما خیلی ضعیف است.»
در دو روز گذشته برنامه غذایی جهان هشدار داد که در زمستان پیشرو ۹ میلیون تن در افغانستان با تهدید جدی گرسنگی روبرو هستند.
سیر قریشی؛ آگاه اقتصادی میگوید: «اگر شرایط سیاسی که اکنون بیشتر پیچیده شدهاست، دوام پیدا کند؛ بیشتر تاثیر منفی را بر اقتصاد مردم افغانستان خواهد داشت.»
متقی: جرمهای جنایی به صفر رسیده است!
در حالیکه سرپرست وزارت خارجه گروه طالبان میگوید میزان جرمهای جنایی در افغانستان به صفر رسیدهاست، اما برخی باشندگان استان تخار از افزایش سرقتهای مسلحانه در این استان به شدت ابراز نگرانی دارند.
به گفته منابع دو روز پیش در شهر تالقان دزدان اموال یک زرگری را در این شهر دزدیدند و دو تن را زخمی کردند.
سمیعالله؛ باشنده استان تخار در این باره گفت: «در چند ماه اخیر سرقتهای مسلحانه بسیار زیاد افزایش پیدا کرده و نگرانی مردم در این مورد زیاد شدهاست.»
سید زینالدین زاهد باشنده استان تخار نیز میافزاید: «متاسفانه ما در این اواخر شاهد رویدادهای خونین سرقتهای مسلحانه هستیم،بدون شک یک نگرانی بزرگ را در جامعه به بار میآورد.»
همزمان با این، خبرگزاری باختر زیر اداره گروه طالبان، در دو روز گذشته اعلام کرد، که ۲۳ تن را در کابل و ۱۹ تن در کندز به اتهام جرمهای جنایی بازداشت شدهاند.
آمارهای ارایه شده از سوی گروه طالبان به رسانهها نیز نشان میدهد که در حال حاضر ۱۷ هزار تن در زندانهای گروه طالبان زندانی هستند که اکثر آنها متهم به جرمهای جنایی هستند.
حامد علمی؛ روزنامهنگار میگوید: «ما باید میان دو پدیده که جرم و جنایت در یک کشور وجود ندارد یا اینکه رسانهها و خبرنگاران اجازه ندارند چنین گزارشهایی را نشر کنند، تفاوت قایل شویم.»
تفاوت در روایت گروه طالبان و روایت مقامهای خارجی از دیدارها
جدای از این دو مساله، در یک هفته پسین، طالبان از دیدار با مقامهای خارجی نیز اطلاعات متفاوتی ارایه کردهاند.
گروه طالبان در توییتی نوشتند که مسوول سیاسی یوناما گروه طالبان را به نشستی چون فارمت دوحه دعوت کرده، اما منابع در یوناما این خبر را به رسانهها رد کردند.
در سوی دیگر سفارت جاپان برای افغانستان هم برخلاف اعلامیه وزارت خارجه گروه طالبان در توییتی نوشت که سفیر این کشور فقط روی مسالههای حکومتداری خوب، کمکهای بشری به مردم افغانستان و حق کار زنان و آموزش دختران با امیرخان متقی دیدار کردهاست.