راسکRASC: برنامه جهانی غذا میگوید که بیش از ۱۵ میلیون تن در افغانستان با نبود مصوونیت غذایی جدی روبهرو هستند و اگر مشکل کمبود بودجهی این نهاد حل نشود، کمکهای مواد خوراکی این نهاد به افراد نیازمند کاهش خواهند یافت.
سخنگوی این نهاد میافزاید که پس از ماه اپریل سال روان میلادی، برنامه جهانی خوراک به کمبود بودجه روبهرو شد و پس از آن روند کمکرسانی را به پنج میلیون نیازمند در افغانستان قطع شد.
این نهاد از جامعه جهانی میخواهد که پیش از زمستان، هرچه زودتر امکانات مالی را به برنامهی جهانی غذا در افغانستان فراهم کند.
وحیدالله امانی سخنگوی برنامهی جهانی غذا میگوید: «برنامه جهانی غذا از آغاز سال تا ختم ماه می میلادی توانست به شانزده میلیون تن کمک مواد غذایی برساند که از این جمله هشت میلیون تن آنان خانم ها بودند. برای اینکه ما بتوانیم برای شش ماه آینده برنامههای خود را طوری که برنامهریزی/پلان کردیم، ادامه بدهیم و کمکها را در سراسر افغانستان به خانوادههای نیازمند برسانیم به شمول ذخیرهکردن مواد غذایی در مناطق دوردست که بنابر اولین برفباری راههای مواصلاتی قطع میشود، ما نیاز عاجل به یک میلیارد دالر داریم.»
عبدالشکور باشندهی استان هرات که دکان بقالی دارد، میگوید که پس از بازگشت گروه طالبان به قدرت، فروش مواد در دکانش کاهش یافتهاست و اکنون همچون هزاران تن دیگر چشم به راه کمک است.
او میگوید که در خانه کرایی زندگی میکند و با مشکل جدی اقتصادی روبروست.
برنامه جهانی غذا از جامعه جهانی یک میلیارد دالر برای پیشبرد برنامههایش در افغانستان درخواست کردهاست.
این نهاد اکنون شمار کمک به افراد نیاز مند را از ۱۳ میلیون تن به ۸ میلیون تن کاهش دادهاست.
بربنیاد گزارش بانک جهانی، پس از به قدرترسیدن گروه طالبان در افغانستان، تولید ناخالص داخلی افغانستان به بیش از پنج میلیارد دالر امریکایی کاهش یافت و درآمد سرانه هر شهروند کشور از پنجصد دالر به کمتر از ۳۵۰ دالر کاهش یافت.