راسکRASC: همزمان با افزایش اوج گرما در زمین و افزایش پشهها، سازمان بهداشت جهانی هُشدار داده که امکان است ابتلا به تب دنگی، معروف به تب استخوانشکن، بیشترین آمار را نسبت به سالهای قبل داشتهباشد.
به قول یک پزشک این سازمان در زمان حاضر نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به این بیماری استند.
براساس گفتههای این سازمان، نرخ گسترش ابتلا به تب دنگی در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۰۰، هشت برابر افزایش پیدا کردهاست.
رامان ولیودان، متخصص کنترول بیماریهای استوایی سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه، ۳۰ تیر/سرطان، با اشاره به سه میلیون فرد مبتلا به تب دنگی در آمریکا گفت: «نزدیک به نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر است.»
او افزود: « آمریکا قطعا دارای وضعیت بد بهداشتی است و ما امیدواریم که منطقهی آسیا بتواند آن را کنترول کند.»
ولیودان افزوده، افزایش جابهجایی کالاها، شهرنشینی و مشکلات بهداشتی از عوامل دسگر افزایش ابتلا به این بیماری است و او از افزایش این بیماری به سایرکشورهای جهان ابراز نگرانی کردهاست.
در همین حال افزایش گرما و تکثیر سریع پشهها از جمله عوامل عمده برای گسترش این بیماری بوده که پشهها را قادر میسازد تا در بدن بیماران به گونهی فراوان تکثیر شوند.
با این حال، آقای ولیودان گفته: «گرچه دمای ۴۵ درجه سانتیگراد میتواند موجب مرگ پشههای تازه متولد شود، اما پشه حشرهی باهوشی است و در ظروف ذخیره آب که درجه حرارت آنچنان بالا نمیرود، تولید مثل میکند.»
گفته میشود که برای این بیماری درمان مشخصی وجود ندارد، اما ارجنتاین در سالهای اخیر به عنوان یکی از کشورهایی که با بدترین شیوع بیماری دنگی مواجه است، از طریق عقیمسازی پشهها تا جایی موفق شده این بیماری را کنترول کند.
تب دنگی بیماری است که از طریق پشهی آئدس به انسان منتقل شده و بیشتر در مناطق گرمسیر جهان شیوع پیدا میکند، علایم این بیماری تب و درد عضلانی میباشد و برای اولینبار در شهر خرطوم پایتخت کشور سودان شناسایی شد و به اورپا نیز گسترش یافت.