راسکRASC: مسوولان صحت در استان قندهار میگویند، در این اواخر تعداد بیماران مبتلا به تالاسمی رو به افزایش است.
خانوادهی یکی از کودکان بیمار که به بیمارستان مراجعه کرده میگوید، بیشتر اوقات در بانک خون بیمارستان خون وجود ندارد و آنان مجبورند از عموم مردم بخواهند که برای کودک بیمارشان خون اهدا کنند.
بانک خون بسیار مزدحم و متقاضیان زیادی برای دریافت خون ساعتها انتظار میکشند. مادر انیس ششساله باید هر ماه دوبار دخترش را برای دریافت خون به بیمارستان بیاورد.
او میگوید سه فرزند دیگرش را بر اثر بیماری تالاسمی خون از دست داده است.
کودکان مبتلا به بیماری تلاسمی به خون تازه نیاز دارند، از اینرو، بیشتر اوقات در بانک خون بیمارستان خون پیدا نمیشود.
خانوادهی کودکانی که به بیمارستان میرویس مراجعه کردهاند از عموم مردم میخواهند برای اهدای خون به کودکان بیمارشان کمک کنند.
مسوولان در بیمارستان حوزهای میرویس میگویند، سال گذشته تعداد اطفال مبتلایان به تلاسمی، به ۸۵۰ نفر میرسید و ۱۳۵۰۰ واحد خون نیز به کودکان مبتلا به تالاسمی اهدا شد.
در همین حال مسوولان صحت میگویند هر از گاهی برای کودکانی که به بیماری تالاسمی مبتلا استند، کمپاین خونگیری به راه میاندازند.
مریضی تالاسمی نوعی از کمخونی ارثی یا ژنتیکی است که از والدین به کودکان منتقل میشود و بیشتر مریضان تالاسمی را کودکان یک تا دوازده سال تشکیل میدهند.
مسوولان صحت میگویند که درمان بنیادی مریضان تالاسمی پیوند مغز استخوان است که به علت هزینهی سنگین آن، صحتعامه قادر به انجام آن نیست. گفته میشود که هر عمل پیوند مغز استخوان سیهزار دالر هزینه بر میدارد.