راسکRASC: شماری از زارعان للمیکار که از برق آفتابی (سولری) استفاده میکنند، از نرخ بلند برق و آب که از سوی ریاستهای برق و آب یاری به آنها توزیع شدهاست، شکایت دارند.
استان کندز با داشتن صدها هزار هکتار زمین آبی و للمی، بیشترین مصرف آب و برق را دارد.
در چندسال آخر با روی کارشدن برق آفتابی، شمار زیادی از دهقانان که در ساحات دوردست و فاقد برق، مصروف زراعت و مالداری هستند، با استفاده از این سهولت، از برق آفتابی (سولر) استفاده می کنند.
این زارعان بیشتر للمیکار اند، باغ و باغچه و زمینهایشان که در گذشته از اثر خشکسالهای پیهم در فصل تابستان میسوخت، طی سالهای پسین، با نصب دستگاه برق آفتابی، بدون پرداخت پول صرفیه آب و برق ، به کشت و زراعت مشغول بودند.
آنان میگویند: «با اشغال کشور توسط گروه طالبان ریاست برق و ریاست آبیاری ورقه صرفیه آب و برق را به آنان توزیع کرده که بهای آن را بسیار زیادتر از برق شهری حساب کردهاند و ما ناچاریم آن را تحویل بانک کنیم.»
سیدشریف زارع که در لالهمیدان شهرستان علیآباد قندز به گفتهی خودش هشت جریب زمین دارد، آب آن را توسط برق آفتابی از چاه به عمق ۱۳۰ متر بیرون کشیده و کشتزارهایش را آبیاری میکند، از نرخ بلند صرفیه آب و برق شکایت دارد.
وی میگوید: «ما با مصرف هنگفت از جیب شخصی خود، در دورترین ساحه این استان، دستگاه تولید برق آفتابی نصب کردیم تا از پرداخت بل صرفیه برق و آب معاف باشیم و جبران خساره کنیم، ولی سالگذشته، گروه طالبان با نصب صرفیهسنج/میتر در تمامی ساحاتی للمی که مردم از برق آفتابی استفاده میکنند، مبالغ هنگفت پول را جمعآوری کرده و به بهانهی عواید امارتی، به جیب میزنند.»
سید شریف در ادامه به تلخی و زهرخند گفت: «آب از زمین خدا و برق از آفتاب، ولی پولش به جیب امارتیها؟»
این تنها زارعان للمیکار نیستند که از استفادهجوییهایی ادارههای زیر گروه طالبان شکایت میکنند، بلکه تمامی مالیهدهندگان (دکانداران و کسبهکاران) از استفادههای سوء مستوفیت و شهرداری قندز شاکی اند.
آنان میگویند که هیئات مستوفیت و شهرداری وقتی میآیند، بدون سنجش سرمایه و فروشات، مبلغ هنگفتی را در پارچه تحویلی به عنوانهای مختلف مالیه، شاهی صفایی، تمدید جواز و غیره مینویسند و میروند که آنان ناچارند تا یک هفته، آن را تحویل کنند در غیر آن با جریمه، درب دکانشان مسدود و مهر میشود.
بیشتر بخوانید: