راسکRASC: شماری از خبرنگاران زن در استان ننگرهار میگویند که پس از تسلط گروه طالبان بر کشور و وضع محدودیتها بر کار زنان، آیندهی شغلی آنها نیز با خطر مواجه شدهاست.
دستکم سه خبرنگار محلی در استان ننگرهار امروز دوشنبه، ۲ مرداد/اسد گفتند که با قدرتگیری دوبارهی گروه طالبان در افغانستان، حضور خبرنگاران زن در رسانهها «کمرنگشده و یا به صفر» رسیدهاست
این خبرنگاران زن نگران اند که اگر وضعیت به همین منوال پیش برود، امکان دارد که تمامی خبرنگاران زن کار خود را در رسانههای صوتی و تصویری از دست بدهند.
خبرنگاران زن در این استان از گروه طالبان میخواهند تا محدودیتها بر کار زنان بهویژه در رسانهها را بردارند و برای آنها فرصتهای کاری فراهم کنند.
در همین حال، یک خبرنگار زن میگوید که او در رشتهی روزنامهنگاری تحصیل کرده و سالها زحمت کشیده است و اکنون باید بر اساس مسلک و تخصص خود کار کند.
او میگوید که اکثر خبرنگاران زن در این استان، سرپرستی خانوادهی خود را به عهده دارند و مجبور هستند، کار کنند.
با این حال، خبرنگاران زن در این استان یادآور میشوند که اگر گروه طالبان برای آنها زمینهی کار را فراهم نکنند و محدودیتها بر کار زنان نیز برداشته نشود، آنها مجبور به مهاجرت و ترک وطن خواهند شد.
این خبرنگاران میگویند که در کنار زنان خبرنگار، برخی از خبرنگاران و کارمندان رسانهای مرد نیز با آمدن گروه طالبان وظایف خود را از دست دادهاند.
به گفتهی آنها، برخی از آنان در خانه و تعدادی دیگر بر اساس مجبوریت به کارهای شاقه روی آوردهاند.
در همینحال، یوسف ظریفی مسوول کمیتهی مصونیت خبرنگاران در شرق کشور میگوید، هیچ کارمند زنی در رسانههای تصویری ننگرهار وجود ندارد؛ اما به گفتهی او در سالهای گذشته ۱۶ خانم در رسانههای صوتی کار میکردند که این آمار اکنون به عدد ۱۸ میرسد.
به گفتهی ظریفی، در حال حاضر رادیوها و کارمندان زن آنان با مشکلات اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند.
گروه طالبان پس از تسلط بر افغانستان، محدودیتهای گستردهای بر حقوق زنان وضع کردند که رسانهها نیز از این امر مستثنا نبودهاست. این گروه بر کار رسانهای زنان محدودیتهای زیادی وضع کردهاند که در پی آن، زنان و دختران خبرنگار در پردههای رسانههای دیداری ظاهر شده نمیتوانند.
از سویی هم، شمار زیادی از زنان در پی محدودیتهای گستردهی این گروه بر کار زنان، بیکار و خانهنشین شدهاند.
بیشتر بخوانید: