راسکRASC: کمیته بینالمللی نجات از سازمانهای بشردوستانه بینالمللی خواستهاست که به کمک سیلزدگان افغانستان بشتابند.
این کمیته از نهادهای کمککننده خواستهاست که کشورهای آسیبپذیر را در زمانی که با بلاهای قابل پیشبینی مواجه میشوند، به حال خود رها نکنند.
این سازمان در خبرنامهای از سیلابهای اخیر در استانهای کابل، میدانوردک و لوگر یاد کرده و افزودهاست که ممکن بود پیش از وقوع سیل به جوامع آسیبپذیر در این مناطق کمک کرد.
براساس اطلاعات این نهاد امدادی، تاکنون بیش از ۱۲۰۰ خانواده در این سه استان براثر جاریشدن سیل آواره شدهاند.
براساس خبرنامهی این نهاد، سیلهایی که در پی بارندگی شدید و شدتگرفتن تغییرات اقلیمی جاری شدند، باعث ویرانی بزرگ شدهاند.
طبق مشاهدات میدانی کارمندان این سازمان، باشندگان مناطقی در میدانوردک و لوگر که به کشاورزی متکی هستند، با تخریب خانهها و زمینهایشان با چالشهای متعدد از جمله فقر و دسترسی محدود به منابع روبهرو هستند.
براساس آمار این سازمان، بیش از ۶۰۰ خانه در پی جاریشدن سیل در این مناطق تخریب شدهاست.
این نهاد گزارش دادهاست که در نتیجه جاریشدن سیل در این استانها، جمعیت بزرگی مجبور به ترک خانههای خود شدهاند و بدون غذا و سرپناه به سر میبرند.
بیانیه افزودهاست که افزایش دما، تغییر شرایط آبوهوایی و افزایش سیل، معیشت مردم را مختل میکند و انعطافپذیری مردم محلی را در مقابله با حوادث طبیعی از بین میبرد.
این نهاد بر نیاز اقدام فوری جهانی برای رسیدگی به حوادث طبیعی ناشی از تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر جوامع آسیبپذیری تآکید کردهاست.
کمیته بینالمللی نجات میگوید در حالی که ۲۸.۸ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز فوری دارند؛ اما طرح واکنش بشردوستانه تاکنون موفق به جمعآوری ۲۵ درصد از بودجه مورد نیاز شدهاست.
این نهاد در بیانیه خود از دولتها، سازمانهای بینالمللی و افراد در سرتاسر جهان میخواهد تا برای رسیدگی به تغییرات آبوهوایی و حمایت از جوامع آسیبپذیری متحد شوند.