راسکRASC: باشندگان شهرستانهای امامصاحب، ارچی، قلعهیزال و علیآباد استان قندز از بدترشدن وضع امنیتی و حضور رو به افزایش گروه داعش نگران اند.
این شهرستانها در کنار مسیری دریای آمو و یا با شهرستانهای استان تخار هممرز اند که به قول باشندگان آنها، از مدتی به این سو حضور افراد مسلح ناشناس و نقابپوش مایهی نگرانی شان شدهاست.
این باشندگان میگویند که تفنگداران نقابپوش شبانه در بسیاری نقاط روستاهای شان گزمه میکنند و گاهی هم ایستهای بازرسی ایجاد میکنند و اشخاصی را با خود میبرند و از سرنوشت آنها خبری نمیشود.
این منابع می افزایند که فرماندهان و برخی مسوولان گروه طالبان که از شهرستانها و روستاهای قندز جنگشان را علیه حکومت پیشین آغاز کرده و با سربازگیری نوجوانان زیرسن سوق و اداره میکردند، حالا به همان روستاها با دلهره و هراس میروند و یا اصلن نمیروند.
به گفتهی آنان: «گروه طالبان مطمینترین جا را از دید امنیتی، قرارگاهها شان در شهر و ادارههای محل کارشان میدانند.»
منابع میگویند که اگر این افراد سیاهپوش نقابدار که در روستاها دیده میشوند، اعضای گروه داعش اند و ممکن است ازین پس رفتارهای خشونتبار را در مناطق زیر ادارهی شان انجام دهند و باعث تخریب زیرساختها و زندگی روزمره مردم شوند.
به گفتهی این باشندگان، هرچند از دوسال اخیر تنشهای قومی، مذهبی و تبعیض آشکار گروه طالبان به کل کشور ریشه دوانیدهاست؛ اما این زخم ناسور با حضور داعش التهابی میشود و در نتیجه جنگهای خانهبهخانه را در قبال خواهد داشت.
به گفتهی آنان، اگر به حضور داعش در شمال کشور توجه نشود و ساخت آموزشگاههای و سربازگیری جوانان بیبضاعت و بیکار ادامه یابد، روز تا روز صفوف داعش پرنفوس و مستحکمتر میشود و تهدید بزرگی به باشندگان محل، کل کشور و کشورهای آسیای میانه و از جمله تاجیکستان و ازبکستان خواهد شد.
با این وصف، آگاههان به این نظر هستند که در گام نخست اگر همین دو سه کشور هممرز آسیای میانه جهت رفع تهدیدهای امنیتی خودشان، جبههی مقاومت شمال را فقط در دو بخشی سلاح و لوژستیک دستگیری کنند؛ همین مردمان بومی روستاها و شهرستانها با پیوستن به این جبهه، گروههای طالبان و داعش را در این ساحهها از ریشه خنثا میکنند و شهرها و شهرستانهای شمال کشور یکی پیدیگر سقوط داده میشود.