راسکRASC: جشن فارع التحصیلی، بیستمین دوره مقطع لسیانس و دهمین دوره ماستری دانشگاه ابنسینا در کابل ۱۲ مرداد/ اسد سال۱۴۰۲ با جمع کثیری از استادان، نمایندگان از وزارت تحصیلات عالی ، رسانهها و خانوادههای عزیز دانشجویان در هتل کابل دوبی در پایتخت افغانستان برگزار شد.
اما این جشن باشکوه بدون حضور دختران فارغ التحصیل از رشتههای مختلف برگزار شد و هیچ دانشجوی دختری نتوانست در جشن فراغت خود اشتراک کنند.
اساتید دانشکدههای مختلف میگویند که برای دانشگاه ما مکتوب رسمی فرستاده شد، زیر نام که «دختران حق ندارند در جشن فراغت خود اشتراک کنند.»
همچنان یک تن از اساتید میافزایند که ما تلاش و کوشش کردیم تا دختران هم کنار برادان خود حق حضور در جشن فراغت را داشته باشند اما وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان، اجازهی حضور دختران را در جشن فراغت شان ممنوع قرار داد.
مینه ارث یک تن از دانشجویان دانشگاه ابن سینا در مصاحبه با راسک گفته که واقعا جای تاسف است که امروز روز فراغت من است اما به حیث مهمان اینجا حضور دارم.
وی همچنان افزود که در این جشن باشکوه حتا نامی از دختران فارغ التحصیلی دانشگاه ابن سینا برده نشد و این تحقیر خیلی بزرگ برای دختران امثال من است.
همچنان مادران و پدران و خواهران که برای تشویق پسران خود امده بودند میگویند که ای کاش دختران ما هم حق میداشتند که در جشن فراغت خود اشتراک کنند.
معاون تدریسی و عملی دانشگاه ابن سینا میگوید که واقعا من برای دختران که در دانشگاه ما درس میخوانند خیلی تاسف کردم، که انان نتوانستند با برادران خود در جشن فراغت شان اشتراک کنند.
همچنان باید گفت که در پهلویی جشن فارغ التحصیلی، نمایشگاهی برای هنرها و استعدادهای هموطنان ما برگزار شد، تا مهمانان، دانشجویان، اساتید، از هنرهای مختلف، رسامی، انواع کتاب های زیبا انگیزیشی، هنر حکاکی، منظره های زیبا و کارهای زیبا دستی دیگر به نمایش گذاشته شده بود دیدن کنند.
اساتید و مهمانان از این گونه نمایشگاهها استقبال کردند و همچنان افزودند که برگزاری این گونه نمایشگاه باعث رشد اقتصادی کشور عزیزمان میشود.
حسنا رحیمی یک تن از کسانی که هنر زیبا رسامی خود را به نمایش گذاشته بود گفت ما از هموطنان ما و به خصوصا از گروه طالبان، خواهشمندیم تا این گونه نمایشگاهها را در سرتاسر افغانستان راه اندازی کنند تا ما هنرها و استعدادهای خود را به نمایش بگذاریم و این کار هم باعث رشد اقتصاد میشود و همچنان محصولات و هنرهای خود مردم افغانستان به نمایش گذاشته میشود.