راسکRASC: به دنبال تحولات سیاسی که با تسلط گروه طالبان بر افغانستان رونما شد، نمایندگان کشورها از جمله روسیه، بریتانیا، پاکستان، هند، قطر و سوییس با درنظرداشت بحران انسانی و در رابطه به افزایش شماری افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه ابراز نگرانی کردند.
نمایندگان این کشورها در شورای امنیت با بحث روی موضوعاتی از جمله قحطی و امنیت غذایی نسبت وضعیت بشری افغانستان این نگرانیها را مطرح کردهاند.
باربارا وودوارد سفیر بریتانیا در سازمان ملل گفته که آجندای دبیرکل برای صلح به دنبال اینست که بتواند، همکاری چندجانبه را بین کشورها ایجاد کرده و زنان را به شمول زنان در افغانستان در طرحهای صلح در اولویت قرار دهند.
دیمیتری پولیانسکی معاون اول نمایندهی دایم روسیه در سازمان ملل اقدامات ایالات متحده و متحدانش را چی به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث تشدید بحرانهای غذایی عنوان کرده است.
او افزوده است:«به عنوان مثال، افغانستان بیش از ۲۰ سال است که برای خروج از ورطهی گرسنگی و فقر به دلیل آزمایشهایی که ایتلاف به رهبری ایالات متحده برای دموکراتیزهکردن این کشور عمیقاً سنتی به شیوه غربی انجام داد، دستوپنجه نرم میکند.»
محمد عامر خان معاون نمایندهی دایم پاکستان در سازمان ملل نیز گفته که ۱۱۷ میلیون نفر از ۲۵۸ میلیون نفری که دچار ناامنی غذایی استند در ۱۹ منطقه جنگی و درگیری زندگی میکنند و ممکن است که، ۱۵٫۳ میلیون افغانستانی با ناامنی شدید غذایی مواجه شوند.
او گفته است:« پاکستان از ۲۹ میلیون افغانستانی نیازمند به کمکهای بشردوستانه و کسانیکه برای احیای اقتصاد افغانستان تلاش میکنند، حمایت میکند.»
گفتنیست که در افغانستان تحت تسلط گروه طالبان، با وضع محدودیتهای شدید توسط این گروه بر کار و فعالیت زنان، نصف جامعه را از رشد اقتصادی کشور محروم کردهاند.
لازم به ذکر است که در افغانستان تحت تسلط گروه طالبان، قیودات و محدودیتهای روزافزون بر زندگی این طبقه وضع میشود.
بیشتر بخوانید: