خبرگزاری راسک: در ادامهی سیاستهای آمرانه و تهدیدآمیز پاکستان بر گروه طالبان بار دیگر وزارت خارجهی این کشور به گروه طالبان هشدار داده است که این کشور برای از بینبردن فعالیتهای تروریستی زیر حاکمیت این گروه دست به اقدامات نظامی در داخل خاک افغانستان زده و به این کشور حمله میکند.
بلاول بوتو زرداری وزیر خارجهی پاکستان به گروه طالبان افغانستان هشدار داد، اگر آنان برای تامین منافع کشورش و امنیت پاکستان مبنی بر جلوگیری از حملههای تروریستی به پایگاههای نظامیان ارتش این کشور اقدام نکنند، پاکستان از خود دفاع خواهد کرد.
آقای زرداری گفته است یکی از گزینههای کشورش، دفاع از منافع و امنیت مردم پاکستان حملهی نظامی بر افغانستان است.
به گفتهی او: «اگر مقامهای افغانستان در راستای جلوگیری از حملههای نظامی بر پایگاههای نظامیان پاکستانی اقدام نکنند، اقدام نظامی از سوی این کشور در داخل افغانستان میتواند یکی از گزینهها باشد، ولی نخستین اقدام نخواهد بود.»
زرداری در ادامهی سخنانش گروه طالبان را بیظرفیت خوانده و گفتهاست آنان توانایی سیاستکردن را ندارند. به گفتهی او: «اگر در میان گروه طالبان مشکل ظرفیت وجود دارد، ما حاضریم به آنها کمک کنیم و اگر مشکلی در قصد برای از بینبردن گروههای تروریستی وجود داشته باشد، این مسالهی دیگری است.»
وزیر خارجهی پاکستان پس از آن گروه طالبان را با حملهی نظامی به افغانستان هشدار داد که در تازهترین حمله به همایش جمعیتالعلمای این کشور در منطقهی باجور نزدیک به ۶۰ تن کشته و ۲۰۰ تن دیگر مجروح شدند. حملهای که گروه داعش مسوولیت آن را به عهده گرفت.
هشدار به حملهی نظامی به افغانستان در حالی از سوی پاکستان صورت میگیرد که پیش از این نیز در چندین مورد مقامات پاکستانی با لحن آمرانه گروه طالبان را تهدید نموده و دست به حملات هوایی و راکتی بر بخشهای افغانستان زدهاند.
اخیراً خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان در پیام تهدیدآمیزی به گروه طالبان گفته بود این گروه تعهدشان را مطابق توافقنامهی دوحه که رفع تهدید به پاکستان بود عملی کرده نتوانستهاند.
او هشدار داده بود که از هر منبعی برای جلوگیری از تروریزم علیه خاک کشورش استفاده خواهد کرد.
پیش از این رانا ثناالله و بلاول بوتو زرداری نیز گروه طالبان را به دلیل موجودیت پناهگاهای تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان هشدار داده بودند.
گروه طالبان در واکنش به هشدارهای آمرانهی پاکستان روند انتقال طالبان پاکستانی به شمال افغانستان را آغاز نمود و تا کنون ۴۰ هزار پشتون وزیرستانی را در شمال افغانستان جابهجا کردهاند.
سیاست هشدارآمیز و اقدامات نظامی بر علیه گروه طالبان در افغانستان درحالی از سوی پاکستان ابراز میشود که موسسهی تحقیقات صلح این کشور در تازهترین گزارش خود اطلاعاتی را منتشر کرده است که نشان میدهد فعالیت های تروریستی در این کشور در نیمهی اول سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲، ۷۹ درصد افزایش یافته است.
موج فزایندهی حملات نظامی توسط گروههای ضددولتی پاکستان بر این کشور از زمان به قدرترسیدن گروه طالبان در افغانستان ارتباط داده میشود.
پاکستان در حالی گروه طالبان را به حملهی نظامی در افغانستان هشدار داده است که قبل از این ارتش این کشور چندین حملهی هوایی و راکتی را بر بخشهای مختلف افغانستان انجام داده که منجر به کشتهشدن شماری از افراد ملکی گردید. در تازهترین مورد هفتهی گذشته این کشور به روستای کوند شهرستان برمل استان پکتیکا، حملات راکتی انجام داد که حملات مشابهی در استانهای خوست و ننگرهار نیز از سوی این کشور صورت گرفته اما گروه طالبان تنها با نشر یک اعلامیه آن را محکوم نموده و هیچ نوع اقدامات سیاسی و نظامی همانند انجام ندادهاند.
در همین حال آگاهان سیاسی هشدارهای مکرر پاکستان به گروه طالبان را نوع معاملهی این گروه برای خدمت به پاکستان دانسته میگویند، گروه طالبان به حدی در برابر پاکستان وابستگی دارند که حتا از سوی آن کشور به عنوان یک بخشی از نیروهای نظامی، از آنان برای تامین امنیت پاکستان استفاده میشود.
مهران آرزو، استاد دانشگاه و آگاه روابط بینالملل میگوید هشدارهای توهینآمیز و مکرر پاکستان به گروه طالبان نمادی از وابستگی و معاملهی طالبان با پاکستان بوده و از همینرو این گروه در برابر این تهدیدها خاموشی اختیار کرده و هیچ واکنشی از سوی آنان بر مبنای قوانین ملی و بینالمللی داده نشده است. به گفتهی آقای آرزو پاکستان بهگونهی مکرر از دوسال بدینسو در کنار هشدارهای تحقیرآمیز به گروه طالبان چندین مورد حملهی نظامی هوایی و راکتی بر بخشهایی از خاک افغانستان داشته که نقض صریح قوانین منطقهای و بینالمللی دانسته میشود، اما عدم مشروعیت اینگروه از یکسو و وابستگی شدید طالبان در سوی دیگر مواردیاند که گروه طالبان در مقابل این چنین هشدارها وحملات ساکت هستند.
آقای آرزو گفته است: «برای پاکستان نظامی بهنام گروه طالبان در افغانستان معنی ندارد، پاکستان همانند یکی از ایالتها و صوبهسرحد های خودش به افغانستان نگاه میکند و گروه طالبان را هم یک بخشی از نیروهای کشورش میداند که برای امنیت پاکستان استخدام شده و در راستای انجام این رسالت خود باید از هیچنوع قربانی دریغ نکنند.»
مقامات پاکستانی در حالی گروه طالبان را با لحن آمرانه به حملهی نظامی تهدید کردهاند که این گروه از زمان سلطه بر افغانستان از هیچنوع تلاشی در راستای تامین منافع سیاسی، امنتی و اقتصادی آن کشور دریغ نورزیده و برای رفع تهدیدهای امنیتی در نقاط مرزی پاکستان این گروه ۴۰ هزار پشتون وزیرستانی را به شمال افغانستان انتقال داده و خانه و زمینهای مردم بومی این استانها را به آنان سپردهاند.