خبرگزاری راسک: همزمان با نزدیکشدن به دومین سالگرد بازگشت گروه طالبان به قدرت در افغانستان، جنبشهای مدنی زنان افغانستانی طی فراخوانی مردم را به مبارزه و ایستادگی در برابر این گروه( اصلاح ناپذیر) فراخواندهاند.
آنها در این فراخوان نوشتند که گروه طالبان «اصلاحناپذیر» استند و تاریخچه سیاه و عملکرد ستمگرایانهی این گروه به ویژه علیه زنان نشان میدهد که تنها راه مقابله، مبارزهی مردمی در برابر این گروه است.
گروه طالبان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ بار دیگر بر افغانستان مسلط شدند و از آن زمان محدودیتهای شدیدی را بر حقوق و آزادیهای زنان اعمال کردهاند.
اقدامات محدودکنندهی گروه طالبان در برابر مردم افغانستان با اعتراضات گستردهی زنان و جامعهی مدنی این کشور مواجه شده است، اما گروه طالبان همچنان بر مواضع خود پافشاری میکنند.
طی دو سال گذشته، زنان افغانستانی در قالب جنبشهای اعتراضی، در خیابانها تظاهرات کردهاند یا به صورت مخفیانه در مکانهای سربسته برای حفظ امنیت خود، تجمعات اعتراضی برگزار نمودهاند،
وضع محدودیتها بر آزادیهای زنان از سوی این گروه، موجب انتقادات گستردهای جامعهی بینالمللی شده است.
اما گروه طالبان میگویند حقوق زنان در چارچوب شریعت تامین شده و از جامعهی جهانی خواستهاند در امور داخلی افغانستان مداخله نکنند.
در حالیکه دو سال از تسلط گروه طالبان بر کشور میگذرد، اما هیچ ذهنیت و افکار مثتبی در وجود و ذهن این گروه به وجود نیامده است و در این دوسال تنها برای بسته کردن دروازههای مکاتب، دانشگاهها، ادارات دولتی و نهادهای خصوصی بر روی زنان کار کردند وهیچ دستآوردی نداشتهاند.
همچنان زنان معترض میگویند که ملت غیور ما افغانستان به ویژه زنان افغانستانی از تسلط گروه طالبان بر این کشور راضی نبودهاند.
این گروه باید کشور را ترک کنند چون در دو سال سلطهی گروه طالبان فقر به اوج خود رسیده آمار خودکشی زنان و دختران بلند رفته، از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی با رکود مواجه هستیم دختران از حق آموزش محروم شدند زنان از حق کار، آزادی بیان مورد سانسور این گروه قرار گرفته و خبرنگاران ما هر روز شکنجه و یا به قتل میرسند.
امثال این موارد، پس ما یکبار دیگر از جامعهی جهانی و سازمان ملل تقاضا میکنیم که ما این گروه اصلاح ناپذیر را قبول نداریم و آنان را هیچ گاهی به رسمیت نشناسید.