خبرگزاری راسک: کمیتهی جهانی نجات (آیارسی) در اعلامیهای گفتهاست که پس از دو سال از روی کارآمدن گروه طالبان، نیاز به کمکهای بشردوستانه در سراسر افغانستان به شدت افزایش یافتهاست.
این نهاد گفتهاست که کاهش کمکهای بشردوستانه برای افغانستان در کنار وضعیت بد اقتصادی، تغییرات اقلیمی و کاهش دسترسی مردم به خدمات اولیه، شمار نیازمندان را ۶۰ درصد افزایش دادهاست.
این کمیته افزودهاست که تنها ۲۳ درصد از بودجه مورد نیاز برای ارایه خدمات بشردوستانه امسال را دریافت کردهاست.
در اعلامیهی این نهاد است که سال گذشته ۴۰ درصد بودجه دریافت کردهبود و با کاهش بودجه در سال روان، این کمیته قادر است فقط برای ۲ میلیون یا کمتر نیازمند در سراسر افغانستان کمکهای بشردوستانه فراهم کند.
این اعلامیه افزودهاست که با وجود دشواریهای عمده، این نهاد در زمستان دو سال گذشته توانستهاست که از گسترش گرسنگی در افغانستان جلوگیری کند.
سلما بن عیسا، مدیر کمیتهی جهانی نجات در افغانستان گفتهاست: «از ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، افغانستان همچنان با فروپاشی سریع اقتصادی دست و پنجه نرم میکند و بهای آن را شهروندان عادی پرداختهاند. افرادی که پیش از این شغل داشتند و خودکفا بودند، اکنون به کمکهای بشردوستانه متکی هستند و بسیاری از خانوادهها دیگر نمیتوانند هزینه خوراک خود را تامین کنند.»
او افزودهاست: «پس از دو سال، اقتصاد کشور از سیستمهای جهانی قطع شدهاست و ۲۸.۸ میلیون تن به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، در حالی که نزدیک به کل جمعیت در فقر زندگی میکنند. نزدیک به ۸۰ درصد از نیازمندان را زنان و دختران تشکیل میدهند.»
بن عیسا از جامعه جهانی خواستهاست به حمایت بشردوستانه از مردم افغانستان ادامه دهد و کمکهای بشردوستانه تا کنون جان شمار زیادی را نجات دادهاست.
مدیر کمیتهی جهانی نجات گفتهاست: «امسال در مواجهه با چالشهای مهم فعالان توانستهاند؛ فعالیتهای بشردوستانه خود را برای ارایه کمکهای نجاتبخش به بیش از ۱۷ میلیون شهروند افغانستان حفظ و گسترش دهند. به لطف سختکوشی و فداکاری امدادگران افغانستان که تعهدشان به مردم افغانستان هرگز تزلزل نکردهاست، سازمانهایی مانند کمیته جهانی نجات توانسته اند، حمایت اضطراری را به خانوادههایی در بخشهای دور افتاده ارایه کنند.»
بن عیسا همچنان گفتهاست که کمیتهی جهانی نجات با کمبود بودجه، از آینده ارایه کمکهای بشردوستانه در افغانستان نگران است.