خبرگزاری راسک: طی روزهای پسین، آوازههای مبنی بر بازگشایی مکاتب دخترانه در کشور بهوجود آمده و ادعا میشود که طرح آن نیز توسط گروه طالبان تایید شدهاست.
مهمترین پرسش که در این زمینه پاسخطلب بوده و بر نگرانی شهروندان افزوده است، اینکه این طرح، بازگشایی مکاتب است یا مدارس دیوبندی؟
گفته میشود که طرح بازگشایی مکاتب دخترانه بر اساس مدارس دیوبندی برعلاوه اینکه مفید نخواهد بود، زیانبار است.
اگر این طرح و تصمیم برای بازگشایی مکاتب باشد، واقعیت امر اینست که برای بیشتر بردهساختن زنان تحت نام آموزههای دینی خواهد بود.
بانو عالیه صمدی که عمری را وقف آموزش و پرورش چند نسل استان قندز نموده است، میگوید:« با یکچنین افکار حاکم در جامعه، اصلن نمیخواهم هیچ دختری وارد مکتبی شود که نصاب آن را تروریسم و دگماتیسم دینی، مذهبی و افراطگرایی بنا نهاده است.»
این بانو بدین باورست که وقتی میتود آموزشی در یک کشور از طرف مدارس دینی دیوبندی پاکستان طراحی شده باشد، پس همان بهتر که دختران سرزمین ما، فاقد توانایی خواندن و نوشتن باشند، اما ذهنیت و فکر آزاده داشته باشند.
در حال حاضر نصاب آموزشی معارف کشور و از جمله استان قندز، شدیداً متاثر از افکار و اندیشهی اسلامی تند بوده و فاصله میان مکتب و مدرسهی دینی خیلی کمتر شده است.
پس از تسلط گروه طالبان بر کشور، بیشتر آموزگاران مکاتب و دانشگاهها، شغل آموزگاری را رها کرده یا به کشورهای دیگر پناهندهشدهاند و یا مشغول دستفروشی و پیشهی آزادند و به جای آنان یک مشت قاری، ملا و مولوی استخدام شدهاست.
دانشآموزان و دانشجویان مکتب و دانشگاه، بیشتر مضمونهای زیر نام ثقافت اسلامی، سیرتالنبی، تجوید و تفسیر را میخوانند تا مضمون دلخواه و برابر با رشتهی انتخابیشانرا.
گفتنیست که ماه گذشته صدها بست جدید آموزگاری از سوی ریاست معارف قندز به رقابت گذاشته شد که ویژهی عالمان دین و مولویها بود.
ولی نصاب آموزشی در روستاها و شهرستانهای قندز و تخار کاملا افراطی و بر محور جهاد میچرخد.
در آن مدارس و مکاتب بیشترین کودکان و نوجوانان زیر سن، از سوی ملاهای مکتب دیوبندی تروریست تربیه میشوند و به آنان از مزایای جهاد و شهادت در راه دین خدا، گفتهمیشود.
گفتنیست که تا هنوز طرح نصاب جدید که این روزها در رسانههای اجتماعی دستبهدست میشود از سوی هیچ مقامی رسمی گروه طالبان تایید نشده، اما گفته شده که در دومین استقلال ۲۴ مرداد/اسد تاریخ بازگشایی مکاتب اعلام خواهد شد.