خبرگزاری راسک: در آستانهی دوسالگی تسلط دوبارهی گروه طالبان، معترضان افغانستانی در سراسر جهان میگویند که با تسلط این گروه بنیاد زندگی مردم به شکل «سرسامآوری» فرو ریختهاست.
این معترضان در قطعنامهای به مناسبتی «هفتهی همبستگی مردم افغانستان علیه گروه تروریستی، فاشیستی و تکجنسیتی طالبان» گفتهاند که در دو سال حاکمیت این گروه بر افغانستان، «شیرازهی امید برای دوام زندگی معمولی» در افغانستان نابود شده، آزادیهای جمعی و فردی از میان رفته و تاریکی و جهالت جای روشنایی و امید گرفتهاست.
آنها میگویند، دو سال است که جهان با چشمان باز شاهد همهی جنایتهای جنگی، جنایتهای ضد انسانی، اعمال آپارتاید جنسیتی و قومی، جابهجاییها و کوچهای اجباری، نسلکشی، تبعیض نژادی و تروریستیسازی جغرافیای افغانستان از سوی گروه طالبان هستند.
این معترضان با اشاره به سرکوب دستههای عزاداری زنان در روز عاشورا در کابل و تیراندازی نیروهای این گروه به عزاداران در استان غزنی گفتند که مراسم مذهبی هزارهها از سوی گروه طالبان مورد حمله قرار گرفت و دهها تن عزادار کشته و زخمی شدند.
معترضان همچنان میگویند که گروه مذهبی«اسماعیلیه» در استان بدخشان به زور تفنگ و شلاق از سوی نیروهای گروه طالبان مجبور به تغییر مذهب و عقاید شدهاند.
معترضان همچنان میگویند: «تجاوز جنسی به زنان در زندانها، سنگسار، اعدام، کشتار، شکنجه، شلاق، خودکشی، فشار سنگین و کشندهی روانی، محرومیت از کار و آموزش و افزایش ازدواجهای اجباری، زندگی روزمرهی مردم افغانستان، بهویژه زنان را حلقه زدهاست.»
آنها میگویند که افغانستان به صحرای بیقاعده و بدون قانونی میماند که مردمش از شدت ناامیدی، فقط به خودکشی و فرار فکر میکنند.
معترضان افغانستانی در ادامه گفتهاند که افغانستان به پناهگاه امن گروههای تروریستی تبدیل شدهاست.
آنها از جامعهی جهانی و سازمان ملل متحد میخواهند که توافقنامهی دوحه میان گروه طالبان و امریکا که نتیجهاش تسلط این گروه بر کشور و «آوارگی میلیونها انسان، گرسنگی و آپارتاید جنسیتی و قومی» شدهاست، را باطل اعلان کنند.
در این قطعنامه آمدهاست که جهان نباید با گروه طالبان به هیچ بهانه و ترفندی تعامل کند و این گروه نباید از سوی هیچ کشور و نهادی به رسمیت شناخته شوند.
آنها بیان کردند که هر نوع تعامل با گروه طالبان و به رسمیتشناختن این گروه، به معنای تعامل با تروریسم و رسمیتدادن به تروریستان است.
معترضان در ادامه گفتهاند که وقت آن رسیدهاست که سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری بینالمللی، مسوولیت خود در قبال افغانستان را بهطور واقعی انجام دهند و به جنایتهای جنگی، جنایتهای ضد انسانی و نسلکشیها از سوی گروه طالبان در افغانستان پایان دهند.
در اخیر این قطعنامه تاکید شدهاست که خواست همهی مردم، بهویژه زنان و دختران افغانستان چیزی غیر از پایان بیقید و شرط رژیم گروه طالبان نیست.