خبرگزاری راسک: پولیس شهر برلین در کشور آلمان تایید کردهاست که یک مهاجر افغانستانی پس از اقدام به خودکشی در شفاخانهای در شهر برلین جان باختهاست.
به نقل از رسانهی «دویچهوله» فرد جانباخته ۳۱ سال سن داشته و باشندهی استان کاپیسا، افغانستان بودهاست.
پولیس شهر برلین کشور آلمان دیروز سهشنبه گفت یک مهاجر افغانستانی که در نتیجهس اقدام به خودکشی در شفاخانه بستری شدهبود، جان باختهاست.
پاتریشیا بریمر، سخنگوی پولیس شهر برلین گفت که این مهاجر افغانستانی هفته پیش پس از اقدام به خودکشی به شفاخانهای در شهر برلین منتقل شد، اما تلاشهای پزشکان برای نجات جان او بی نتیجه ماند و او سرانجام شب گذشته در شفاخانه جان باخت.
به گفتهی پولیس، این مهاجر ۳۱ ساله در یکی از کمپهای موقت مهاجران در برلین زندگی میکرد.
شماری از مهاجران افغانستانی که در این اردوگاه با او زندگی میکردند، میگویند که او از افغانستان به کشورهای ایران، ترکیه و سپس به ایتالیا رفته و از آنجا وارد آلمان شدهبود.
به گفتهی آنها او در انتظار دریافت نتیجهی درخواست پناهندگیاش بود، اما حکومت آلمان پس از بررسی پروندهاش به او گفته بود که به اساس «قاعدهی دوبلین» باید به کشوری برگردد، که اولینبار در آنجا ثبت شدهاست.
طبق گفتهی این مهاجران، او پس از اطلاع از این تصمیم دست به خودکشی زدهاست.
به گفتهی مهاجران این اردوگاه، او باشنده استان کاپیسای افغانستان بوده و به عنوان پولیس در آنجا کار کرده، اما به دلیل نگرانیهای امنیتی راه مهاجرت را در پیش گرفتهبود.
ذبیحالله دوشیوال، مهاجر ۲۷ ساله افغانستانی که با فرد جانباخته در این اردوگاهی مهاجران یکجا زندگی میکرد، گفت: «حدود یک سال بود که او با ما در یک کمپ زندگی میکرد. چند مدت بعد از طی مراحل روند پناهندگی، نامه دوبلین را دریافت کرد و باید به ایتالیا برگشت میکرد. دو روز بعد از دریافت نامه دوبلین دست به خودکشی زد و توسط آمبولانس به شفاخانه منتقل شد.»
دوشیوال که خودش پس از برگشت دوبارهی گروه طالبان به قدرت از افغانستان به کشور اتریش و سپس به آلمان آمدهاست، نیز عین شرایط را داشت و در نخست باید طبق قاعدهی دوبلین، آلمان را ترک میکرد.
او میگوید که با سپریکردن شش ماه زندگی پنهانی در آلمان توانست، از این حالت خارج شود و حق پناهندگی و بودوباش در آلمان را دریافت کند.
این مهاجر افغانستانی با انتقاد از طولانیبودن روند رسیدگی به درخواستهای پناهندگی مهاجران افغانستانی در کشورهای اروپایی و دشواری اوضاع زندگی در اردوگاههای مهاجران، خواهان لغو قاعده دوبلین است.
بر اساس آمارهای وزارت امور داخلهی حکومت فدرال آلمان نزدیک به ۳۹۵ هزار و۶۰۰ مهاجر افغانستانی در آلمان زندگی میکنند. بخشی از این مهاجران را افرادی تشکیل میدهد که مطابق قاعده دوبلین باید آلمان را ترک کنند.
بر اساس قاعدهی دوبلین، آن کشور عضو اتحادیهی اروپا مسوول رسیدگی به درخواست پناهندگی یک پناهجو پنداشته میشود که پناهجو برای اولینبار در آنجا ثبت شده و درخواست پناهندگی ارایه کردهاست. به اساس قاعدهی دوبلین، اگر چنین شخصی به کشورهای دیگر عضو اتحادیهی اروپا میرود و درخواست پناهندگی دوباره میدهد، باید به کشور نخست پس فرستاده شود.