خبرگزاری راسک: ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی حقوق بشر سازمان ملل متحد در افغانستان، در بارهی حق آموزش دختران افغانستانی میگوید با گرفتن حق آموزش از زنان و دختران افغانستان، آنان از اکثر حقوقشان محروم میشوند.
بنت امروز سهشنبه، ۲۴ مرداد/ اسد، در توییتی نوشته که آموزش حقیاست به منظور توانمندی که برای تحقق سایر حقوق بشر، از جمله حقوق کار، زندگی معمولی، سلامتی، مشارکت در جامعه، برابری در قانون و آزادیهای مالی حیاتی است.
او اضافه کرده که با گرفتن این حق از نیمی از جمعیت جامعه، زنان و دختران را از بسیاری از حقوق بشریشان محروم میشوند.
گروه طالبان پس از تسلط بر کشور، حق آموزش، تحصیل و کار را از زنان و دختران افغانستانی سلب کرده و بر زندگی اجتماعی آنان نیز قیودات وضع کردند.
فعالان حقوق بشر در واکنش به این اعمال گروه طالبان میگویند که رفتار این گروه با زنان و دختران ممکناست به عنوان جنایت بشری مبتنی بر جنسیت و بهعنوان آپارتاید جنسیتی توصیف شود.
در همین حال، کارشناسان سازمان ملل به تازگی گفتهاند که بحث دربارهی آپارتاید جنسیتی در افغانستان یک امر ضروری است.
زنان و دختران افغانستانی از زمان تسلط گروه طالبان بر افغانستان بارها در برابر اعمال این گروه دست به راهپیماییها و اعتراضات زدند و هر بار این اعتراضات با خشونت از سوی گروه طالبان مواجه شدند.
با این حال، با دو سالهشدن تسلط گروه طالبان و محرومیت دختران و زنان از حقوق اساسی شان هنوز هم هیچ کشور دنیا این گروه را به رسمیت نشناختهاست، دولت فراگیر، رعایت حقوق بشر به ویژه دختران و زنان از جمله دلایلاند که این گروه به رسمیت شناخته نشدهاند.
در همین حال، با وجود تاکیدات سازمان ملل و کشورهای جهانی در عرصهی آموزش این گروه دستور دادند تا فعالیت بسیاری از نهادهای خارجی در بخش آموزش در کشور متوقف شوند.