خبرگزاری راسک: سازمان جهانی صحت(WHO)، اعلام کرده که بخش صحت افغانستان با کمبود قابل توجه امکانات، خدمات صحی و بودجه مواجهاست و اگر این وضعیت ادامه یابد عواقب ناگوار را در پی دارد.
این سازمان روز گذشته ۲۷ مرداد/اسد، طی یک اعلامیهای گفته که بخش صحت افغانستان نیازمند جدی به سرمایهگذاری در بخش ارایهای خدمات بوده و در صورت عدم اقدام شماری زیاد از افراد آسیبپذیر از این ناحیه با خطر جدی روبهرو خواهند شد.
دکتر تدروس ادهانوم قبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت در خبرنامهای گفته است که وضعیت در افغانستان وخیم است و کمبود منابع و بودجه برای حمایت از کارکنان صحی و امکانات، جان افراد بیشماری را به خطر میاندازد. بهگفتهی او، زنان و کودکان بیشترین آسیب را میبینند.
ادهانوم قبریسوس خواستار کمک سخاوتمندانه از سوی خیرین برای ادامه و بهبود کار صحی شده تا بتوانند در بخش نجات افراد موفقانه عمل کنند.
دکتر احمدالمندری، مدیر منطقهای سازمان جهانی صحت برای مدیترانهی شرقی هم از جامعهی بینالمللی خواسته که برای رسیدگی به بحران بشردوستانه در افغانستان با سازمان جهانی صحت همکاری کند.
داکتر لو داپنگ، نمایندهی سازمان جهانی صحت در افغانستان، از کمبود بودجه برای سیستم صحی این کشور ابراز نگرانی و خواستار اقدامات فوری در این بخش شدهاست.
وی گفته است: «وضعیت در افغانستان بحرانیاست و خواهان توجه فوری است.»
براساس خبرنامهای این سازمان؛ در حال حاضر هدف کمکهای صحی، رسیدگی به وضعیت اضطراری صحی ۱۴ میلیون تن، از جمله ۷.۵ میلیون کودک و ۳.۱ میلیون زن است. به نقل از خبرنامه، در شش ماه اول سال به ۸.۴ میلیون نفر کمک شده است.
براساس گفتههای این سازمان، اگر بودجهی کافی موجود نباشد،بیش از ۸ میلیون تن در افغانستان دسترسی به کمکهای ضروری و بالقوه نجاتدهندهی صحی را از دست خواهند داد.