خبرگزاری راسک: وزیر خارجه گروه طالبان گفتهاست که این گروه کشورهای منطقه و ایالات متحده امریکا را متقاعد کرد که از مقاومت مسلحانه علیه این گروه در افغانستان حمایت نکنند.
با تسلط دو بارهی گروه طالبان بر افغانستان، دستکم دو جبهه متشکل از نظامیان حکومت پیشین و نیروهای مردمی، علیه این گروه به مقاومت مسلحانه پرداختند.
گروه طالبان «جبهه آزادی افغانستان» و «جبهه مقاومت ملی افغانستان» را «بغاوتگر» میخواند و تاکنون چندین بار بر چریکهای آنها حمله کردهاست.
با این حال، چریکهای جبهههای ضد گروه طالبان هر از گاهی از حمله بر مواضع گروه طالبان در بخشهای گوناگون افغانستان و کشتن جنگجویان این گروه خبر دادهاند.
پیش از این برخی از مقامهای امریکایی و اتحادیه اروپا گفتهاند که از مبارزه مسلحانه در افغانستان زیر ادارهی گروه طالبان حمایت نمیکنند.
وزیر خارجهی گروه طالبان رویکرد جامعه جهانی مبنی بر حمایتنکردن از مبارزه مسلحانه علیه این گروه را محصول «اجرای سیاست خارجی متوازن» خود دانست.
شناسایی طالبان
وزیر خارجه گروه طالبان افزودهاست که مطرحکردن تشکیل حکومت فراگیر، حقوق بشری و امنیت، «بهانه جامعه جهانی» است.
وی ادعا کردهاست که حکومت این گروه «به تمام معنا فراگیر است» و نمایندگان بخشها و اقومهای گوناگون در کابینه این گروه حضور دارند.
از سویی هم، وزیر خارجه گروه طالبان ادعا کرد که سفارتخانههای این گروه در برخی کشورها فعال هستند و بازبودن سفارتخانههای شماری از کشورها در کابل «به معنای شناسایی» گروه طالبان است.
وی گفتهاست که جامعه جهانی «در آینده نزدیک» روابط خود را با گروه طالبان عادیسازی خواهد کرد.