خبرگزاری راسک: خواجه آصف وزیر دفاع پیشین پاکستان در رشته توییتی گفتهاست، مبارزان راه آزادی افغانستان «گروه طالبان»رهبران حکومت جمهوری آن کشور را با روحیهی نترس و با جنگ، از کشور شان راندند.
وزیردفاع پیشین پاکستان با لحن طعنهآمیز، خطاب به رهبران حکومت پیشین افغانستان در ادامه افزوده است: «صالح و اربابانش (چهرههای ارشد جمهوریت) از کشور شان به دست مبارزان راه آزادی بیرون رانده شدند، این مبارزان که چیزی جز روحیهی نترس نداشتند، علیه ناتوی مجهز جنگیدند..»
آقای آصف دوشنبه ۳۰ مرداد/اسد، پس از آن، گروه تروریستی طالبان را مبارزان راه آزادی افغانستان خطاب کرده که پیش از این، امرالله صالح معاون رییس جمهور فراری افغانستان، در رابطه به امتناع رییس جمهور پاکستان از امضای دو لایحهی مصوب پارلمان آنکشور گفته بود، بحران قانون اساسی در سطح بالا اتفاق افتاده و پاکستان به سوی تجزیه یا هرجومرج داخلی همانند کشور نیجر در حرکت است.
وزیر دفاع پیشین پاکستان با لحن تُند طعنهآمیز، خطاب به معاون پیشین رییس جمهور فراری افغانستان، وی را «بیهویت» خوانده که از سوی «مبارزان آزادی» (گروه طالبان) از افغانستان بیرون انداخته شدهاست.
این مقام ارشد نظامی پاکستان در حالی از گروه طالبان به عنوان مبارزان راه آزادی افغانستان نامبرده که اینگروه درحال حاضر مردم افغانستان را به اسارت گرفته و خلاف تمامی موازین اسلامی و بینالمللی، حقوق مردم کشور از جمله زنان و دختران افغانستانی را به شدت نقض نموده و آنان را از کار و ادامهی تحصیل منع کردهاند.
کشورهای جهان گروه طالبان را به عنوان ناقضان حقوق بشر و جنایتکاران بینالمللی دانسته و در کنار عدم به رسمیتشناختن اینگروه، در دوسال سلطه بر افغانستان، نامهای شماری از رهبران آنها را به دلیل جنایت علیه اقوام غیرپشتون، نقض حقوق زنان، کشتار پیهم افراد ملکی و انحصار قبیلهای قدرت، شامل فهرست سیاه جهانی قرار دادهاند.
بر اساس گزارش کمیتهی تعزیرات سازمان ملل متحد که در ماه می سال ۲۰۲۲ ارایه شد، ۴۱ تن از رهبران گروه طالبان، درج فهرست تعزیرات سازمان ملل متحد بودند، اما اکنون این رقم به ۵۸ تن افزایش یافتهاست.
قبل از این، مقامات ارشد پاکستانی به شمول عمران خان صدراعظم پیشین پاکستان نیز گروه طالبان را مبارزان آزادی افغانستان خطاب کرده بود..
خواجه آصف وزیر دفاع پیشین پاکستان در جریان مذاکرات ایالات متحدهی آمریکا با گروه طالبان با انتشار تصویری از ملا عبدالغنی برادر و مایک پمپیو، وزیر امور خارجهی وقت آمریکا، در تویتی نوشته بود: «قوت با شما و خداوند با ما است، الله اکبر !»
همچنان، عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، پس از سلطهی مجدد گروه طالبان بر افغانستان گفتهبود که گروه طالبان زنجیر بردگی را در افغانستان شکستند.
آقای صالح در واکنش به بیهویتخواندن و راندهشدنش از سوی آنچه پاکستان مبارزان راه آزادی «گروه طالبان» عنوان کرده، گفته است، جمهوری ما به دلیل دستاندازی دهها سازمان استخبارانی از جمله سازمان استخباراتی شما از هم پاشید، آقای صالح همچنان نوشتهاست، در حال حاضر افغانستان محل استقرار گروه طالبان، آیاسآی و بیش از بیست گروه تروریستی منطقهاست.
آگاهان سیاسی در واکنش به «مبارزان آزادی» خواندن گروه تروریستی طالبان از سوی این مقام ارشد نظامی پیشین پاکستانی گفتهاند، مبارزان راه آزادیخواندن یک گروه تروریستی ظالم که ۲۰سال، دانشآموزان، اطفال، زنان و شهروندان مظلوم افغانستان را بیرحمانه کشتهاند، بیحرمتی به خون آنان و خانوادههای افراد کشتهشده از سوی اینگروه است، به گفتهی آگاهان، گروه طالبان سربازان نیابتی پاکستان برای تمثیل منافع آن کشور در افغانستان بوده که در ۲۰ سال گذشته به دستور پاکستان، دهها هزار شهروند افغانستانی را قتل وعام نموده، سرکها، مکاتب و تاسیسات دولتی را انفجار داده و اکنون هم، کشور را به بحران عمیق سیاسی، اقتصادی و جهانی فرو بردهاند.
به گفتهی آگاهان، فروپاشی نظام جمهوریت افغانستان نخستین اقدام مداخلهگرایانهی سازمان استخباراتی پاکستان در افغانستان نیست، زیرا به گفتهی آنها این سازمان جاسوسی، در گذشته نیز زمینهساز ناکامی دولتهای مقتدر افغانستان توسط حلقات پرورشیافتهی خویش درکشور شدهاست.
در دههی ۱۹۹۰ خورشیدی که گروه طالبان برای بار اول افغانستان را در اشغال خود درآورده بودند، مقاومت در پنجشیر، سازمان استخبارات پاکستان را در پس جنبش طالبانی و ناکامی دولت مجاهدین میدانست.
پاکستان در کنار عربستان و امارات، اولین و تنها دولتهای بودند که در دههی ۹۰ حکومت بار نخست طالبان را در افغانستان به رسمیت شناختند.
آریا روزبه، استاد دانشگاه و آگاه روابط بینالملل در صحبت با خبرگزاری راسک میگوید: «حکومت گروه طالبان به روایت اسناد تاریخی ریشه در آی اسآی و مدارس پاکستانی دارد که توسط آنکشور مورد استفادهی ابزاری قرارگرفته و هدف اصلی آن جلوگیری از شکل گیری یک نظام قدرتمند و با اقتدار که توان دفاع از مرزهای کشور را در برابر دستاندازیهای تاریخی جهان به شمول پاکستان داشتهباشد شدهاند.»
به باور این کارشناس روابط بینالملل، پاکستان در سرنگونی نظام جمهوریت، عملا گروه طالبان را حمایت نظامی نموده و درحال حاضر نیز بخش مهمی از ادارات گروه طالبان به شمول ریاست عمومی استخبارات آنان از سوی نظامیان پاکستانی مدیریت میشود.
پیش از این، خبرگزاری روسی«اسپوتنیک» به نقل از روزنامهی پایونیر به نقل از یک منبع در کندک نیروهای ویژهی هوایی پاکستان نوشته بود که چهار جنگندهی بمب افگن« JF-7 » نیروی هوایی پاکستان مواضع نیروهای جبههی مقاومت ملی افغانستان در پنجشیر را در روزهای نخست حملهی گروه طالبان بر این استان بمباران کردند.
پاکستان در حالی با لحن طعنهآمیز، رهبران حکومت جمهوریت افغانستان را بیهویت و راندهشده از سوی آنچه آنان « مبارزان راه آزادی» (گروه طالبان) میداند که این رهبران در بیرون از افغانستان نیز پس از سلطهی گروه طالبان برکشور درگیر قدرتطلبی بوده و در دو سال سلطهی طالبانی بر افغانستان نتوانستهاند یک محوریت مشترک و همآهنگ را برای اعادهی آنچه از سوی پاکستان بیهویت خوانده شدهاند اقدام تاثیرگذار نموده و جبهات قدرتمند نظامی در برابر این گروه ایجاد نمایند.
درحال حاضر تنها دوجبههی قدرتمند نظامی متشکل از اقوام مختلف افغانستان به شمول جبههی مقاومت ملی و جبههی آزادی افغانستان، درکشور، مقابل گروه طالبان ایستادگی نظامی کرده و در استانهای مختلف افغانستان با راهاندازی حملات چریکی آنان را از پا در میآورند.