خبرگزاری راسک: پس از ممنوعیت آموزش دختران از سوی گروه طالبان، نهاد «برابری برای صلح و انکشاف» در شهر مزارشریف مرکز استان بلخ برنامهی آموزش حرفوی را برای دخترانی محروم از آموزش برگزار کرد.
منیژه عصمتی، مسووول این نهاد میگوید که هدف از این برنامهی آموزشی حمایت، تشویق و فراهمسازی زمینه اشتغال برای بانوان و دختران محروم از آموزش در استان بلخ است.
وی تاکید کرد که پس از آموزش یک ماهه، این دختران میتوانند که در بخش خیاطی کار کنند و لباسهای گوناگون زنانه را در محلههای شان آماده بسازند.
از سوی هم، شماری از بانوان شرکتکننده در این برنامه با انتقاد از بستهبودن دروازههای مکتبها و دانشگاهها به روی دختران، میگویند که دختران در افغانستان در بیسرنوشتی مطلق به سر میبرند.
آنان با ابراز خرسندی از راهاندازی این برنامهی آموزش حرفوی میگویند که با کار در این بخش میتوانند که از یک سو برای خود سرگرمی بوجود آورند و از سوی دیگر، با خانوادههای شان در بخش مالی کمک کنند.
این در حالیست که با ممنوعیت آموزش دختران پس از تسلط دوبارهی گروه طالبان، شماری از دختران دانشآموز به کارهای حرفوی محلی رو آوردهاند؛ اما شماری دخترانی که مشغول کارهای حرفوی شدهاند، اندک است و شماری زیادی از آنان به دلیل ممنوعیت مکتبها و دانشگاهها به بیماریهای روانی و عصبی دچار شدهاند.
در همین حال نهاد جهانی حمایت (Care International) میگوید که تعداد دخترانی که در افغانستان در سن رفتن به مکتب قرار دارند و اکنون از آموزش بازماندهاند، به ۸۰ درصد یا ۲.۵ میلیون تن میرسد.
این نهاد در گزارشی گفتهاست که افغانستان تنها کشوری در جهان است که آموزش و تحصیل دختران و زنان در آن ممنوع شدهاست و این موسسه زیان اقتصادی ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران و زنان جوان را برای افغانستان ۵.۴ میلیارد دالر تخمین زدهاست.