خبرگزاری راسک: دانشمندان در پژوهش جدیدی به این نتیجه رسیدهاند که افراد شبکار نسبت به افرادی که در طول روز کار میکنند، بیشتر در معرض خطر ازدستدادن حافظهی خود قرار دارند.
گفته میشود که آنها همچنین بیشتر در معرض خطر مشکلات شناختی خواهند بود؛ یعنی نمیتوانند بهروشنی فکر کنند و دچار افت عملکرد مغزی و تغییر رفتاری میشوند.
براساس گزارش نیویارک پست، محققان دانشگاه یورک کانادا با بررسی اطلاعات ۴۷.۸۱۱ نفر دریافتهاند که میان ساعت کاری افراد و افت عملکردهای شناختی آنها رابطهای مستقیم وجود دارد.
شبکاری میتواند به ازدسترفتن حافظه در میانسالی و سالمندی منجر شود، چون کسانی که تا دیروقت کار میکنند، ۷۹ درصد بیشتر در معرض خطر مشکلات شناختی قرار دارند.
پژوهشگران میگویند عامل مشکلاتی که در عملکردهای شناختی افراد بهوجود میآید، احتمالاً از تغییری است که در چرخهی شبانهروزی افراد شبکار حاصل میشود.
در این تحقیق ظاهراً از هر پنج نفر، یک نفر گفته بود که در طول دوران حرفهای خود شیفتهای کاری شبانه را تجربه کردهاند. هر سلول در بدن ما یک ساعت شبانهروزی دارد که گاهی اوقات حتی بیشتر از ۲۴ ساعت طول میکشد.
این ساعت تقریباً هر روز بازنشانی میشود، اما اگر فرد برخورد بسیار زیاد یا بسیار کمی با نور خورشید داشته باشد، این چرخه ممکن است مختل شود. این اتفاق معمولاً در شبکاران زیاد دیده میشود.
مطالعات قبلی نشان داده بود که افراد شبکار بسیار بیشتر در معرض خطر افزایش سرعت ضربان قلب و ضربان قلب نامنظم هستند.
شبکاری که تقریباً به هر کاری خارج از ساعات معمول کار، یعنی نُه تا پنج عصر گفته میشود، همچنین میتواند به افزایش خطر بیماری قلبی کرونری منجر شود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا میگوید هر فرد بزرگسال هر شب باید حداقل هفت ساعت بخوابد. نتایج پژوهش حاضر را در قالب مقالهای در مجلهی علمی PLOS ONE مطالعه کنید.