خبرگزاری راسک: شماری از شهروندان استان تخار از افزایش سطح بیکاری شکایت کرده، میگویند که بیکاری در این استان روز بهروز در حال افزایشاست، و جوانان تحصیلکرده در بیسرنوشتی بهسر میبرند.
شماری از کارگران در این شهر میگویند در روزهای گرم تابستان روی جاده دنبال کار هستند تا بتواند برای اعضای فامیل شان لقمهی نانی آماده کنند اما شب بدون هیچ دستآورد، دستخالی به خانه برمیگردند.
از سوی دیگر جوانان تحصیلیافتهی زیادی هستند که پس از تسلط گروه طالبان با بیسرنوشتی و بیکاری دستوپنجه نرم میکنند، آنان میگویند راهی جز کارگری و یا سفر قاچاقی به کشورهای همسایه ندارند.
شماری از این جوانان میگویند، در ادارات دولتی به آنان فرصت کار داده نمیشود، چون مسولان گروه طالبان اقوام و نزدیکان خودشان را در پستهای خالی مقرر میکنند.
یکی از این جوانان تحصیلکرده که از رشتهی علوم سیاسی فارغ شده، میگوید دو سال است، بیکار است، برای پیدا کردن لقمهی نانی به جاده برآمده، اما از چندین روز است که حتا کارگران روی جاده نیز نمیتوانند، کار پیدا کنند.
او میگوید، جوانان تحصیلکردهی زیادی را میشناسد که راه چاقاق را در پیش گرفته و راهی کشورهای همسایه شدند.
این تنها وضعیت جوانان تحصیلکرده نیست، بلکه کارگران که سالها روی جاده کار کردهاند از وضعیت بد کار شکایت دارند.
قدیر یکی از کارگران میگوید از یک شهر به شهر دیگری میرود اما هیچ جا کاری نمیتواند، پیدا کند.
او میگوید:« برای پیداکردن کاری به تخار آمدیم، اما اینجا هم کار نیست، فامیلم منتظر هستند تا برای شان لقمهی نانی پیدا کنم، میخواستم بروم به کشورهای بیرونی اما زن و فرزندانم بیسرپرست میمانند. اینجا هیچکسی مرا برای کار نمیبرد روزهاست که سرگردانم.»
وی افزود:«به همین دلیل بیشتر مردم به کشورهای بیرونی میروند، در استان قندز هم کار نیست، در تخار هم کار نیست، ما از دولت میخواهیم که زمینهی کار را برای ما فراهم کند.»
بصیرالله از دیگر جوانان تحصیلکرده میگوید، حالا تمام امکانات دولتی به دست گروه طالبان است باید برای جوانان زمینهی کار را فراهم کنند، او میگوید چندینبار به ادارات دولتی برای استخدام مراجعه کرده، اما هر بار مسولان طالبان در جواب گفتهاند که اکنون بست خالی ندارند.
او میگوید در بیشتر پستهای مدیریتی طالبان اکنون جوانان تخاری نبوده، بلکه افراد گروه طالبان و پشتونها حتا از استانهای جنوبی هستند.
مسولان محلی گروه طالبان در استان تخار بلند رفتن نرخ بیکاری در این استان را میپذیرند، اما میگویند که ظرفیت پذیرش آنان در ادارات دولتی اندک است اما تعداد جوانان فارغ التحصیل و کارجو به مراتب بالاتر است، به همین دلیل سطح بیکاری در میان جوانان افزایش یافتهاست.
مسولان محلی گروه طالبان ادعا میکنند که آنان در همآهنگی با ادارات دولتی و موسسات بینالمللی تلاش میکنند تا فرصتهای کاری را برای جوانان فراهم کنند.
این درحالیست که پس از رویکارآمدن گروه طالبان سطح بیکاری در کشور افزایش یافته و روزانه صدها جوانان از استانهای زون شمالشرق راهی ایران و کشورهای همسایه میشوند.
گروه طالبان بارها عملا در تربیونها اعلام کردهاند که افراد آنان باتقوا تر از جوانانی هستند که به اصطلاح آنان مفکورههای روشنفکری و غربی دارند، به همین دلیل باید در استخدام آنان در ادارات دولتی گروه طالبان، برای افرادی این گروه ارجحیت داده شود.