خبرگزاری راسک: پزشکان در آسترالیا برای اولینبار با یک کرم زنده به اندازهی هشت سانتی متر در مغز یک زن بیمار ۶۴ ساله مواجه شدند، امری که بسیاری از دانشمندان را حیرتزده کردهاست.
براساس گزارش رسانههای بینالمللی، یک زن ۶۴ ساله سه هفته پیش به علت درد شکم، سرفههای خشک و مشکلات حافظه به یکی از درمانگاههای محلی مراجعه کرده بود؛ اما پزشکان با وجود عکسبرداری از ریههای او نتوانستند مشکل خاصی را کشف کنند.
سرانجام یک جراح مغز بنام هاری پریا باندی طی یک عملیات مغز در کانبرا پایتخت آسترالیا، یک کرم زندهی هشت سانتیمتری را از مغز این زن بیرون کشید. هاری پریا نتیجه این عملیات را یک امر بیسابقه گفتهاست.
این پزشک به روزنامهی کانبرا تایمز گفته است: «با خودم فکر میکردم این چیست؟ به عقل نمیگنجید اما دیدم زنده هست و حرکت میکند»
این کرم پارانزیتی به نام «Ophidascaris Roberts» یاد میشود که معمولا در کانگوروها و گونهای از مار پایتون پیدا میشود، اما وجود آن در بدن انسان برای بار نخست کشف شدهاست.
این انگل در اسکنهای مغزی به شکل یک ساختار رشتهای دیده میشود و پزشکان تصمیم گرفتند جمجمهی بیمار را بشکافند و این مورد عجیب را مشاهده کنند.
پژوهشگران در دانشگاه ملی آسترالیا میگویند که احتمالا این زن هنگام جمعآوری اسفنج نیوزلندی در نزدیکی خانهاش به بوتههای خوراکی آلوده به لاروهای موجود در مدفوع مار برخورده و اینگونه تخم انگل وارد بدن او شدهاست.
پژوهشگران خاطر نشان کردهاند که کرمهای گرد اوفیداسکاریس بر حیوانات در سایر نقاط جهان نیز پیدا میشود. بنابراین احتمال دارد که موارد بیشتری در سالهای آینده کشف شود.