خبرگزاری راسک: نرگس مومند، فعال مدنی و استاد پیشین دانشگاه کابل که به تازگی جایزه جهانی صلح ۲۰۲۳ کشور سویدن را دریافت کردهاست، از دختران و زنان افغانستان میخواهد که مبارزه کنند و امید خود را از دست ندهند.
نرگس مومند به خاطر فعالیتهایش در زمینه آموزش برخط/آنلاین به دختران محروم از آموزش و راهاندازی مرکزهای آنلاین آموزشی موفق به دریافت جایزه جهانی صلح شدهاست.
او به رسانهها گفتهاست: «فعالیتهای من در بخش زنان مربوط به دو سال اخیر میشود. ما به دختران از طریق صنفهای آنلاین زبان انگلیسی، ادبیات پشتو و کمپیوتر تدریس میکنیم.»
جایزه جهانی صلح سویدن سالانه به افرادی در سراسر جهان داده میشود که در بخشهای صلح، آموزش، حقوق کودکان و مبارزه با نابرابریهای جنسیتی فعالیت کردهباشند.
نرگس مومند همچنان گفتهاست که در مدت دو سال گذشته، توانسته است برای شماری از دختران کمکهای مالی بفرستد، تا به درسهای خود به صورت آنلاین ادامه بدهند؛ اما جزییاتی در این مورد ارایه نکردهاست.
این استاد پیشین دانشگاه کابل و برنده جایزه جهانی صلح درباره ارزش این جایزه میگوید: «از این که کسی از افغانستان توانست این جایزه را بگیرد، به کشور ما با ارزش است و دستکم در صحنههای بینالمللی کسی باشد که صدای زنان افغانستان را به جهانیان برساند.»
مومند پیش از تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، در دانشگاه کابل تدریس میکرد، حالا دو سال است که او در کشور آلمان زندگی میکند.
او به دختران افغانستان میگوید: «امید خود را از دست ندهید، شما تنها نیستید. این وضعیت دوام نخواهد کرد.»
گروه طالبان پس از تسلط بر افغانستان مکتبهای دختران بالا از صنف ششم را ممنوع کرد و پس از آن دختران دانشجو از دانشگاهها محروم شدند که موجی عظیمی از واکنشهای بینالمللی را در پی داشت؛ اما با گذشت دو سال دختران هنوز هم از آموزش محروم استند و آینده را برای خود تاریک میبینند.