خبرگزاری راسک: وزارت فواید عامه زیر ادارهی گروه طالبان اعلام کردهاست که شاهراه سالنگ به تاریخ ۱۹ شهریور/سنبله تا پایان کار «کانکریتریزی داخل تونل» به روی رفتوآمد هر نوع واسطهی ترافیکی بسته میشود.
این وزارت در اعلامیهای که امروز چهارشنبه، ۸ شهریور/سنبله منتشر کرده، نوشتهاست که «کار بازسازی و ترمیم اساسی» ۸۰ کیلومتر از شاهراه سالنگ آغاز شدهاست و جریان دارد.
وزارت فواید عامهی زیر ادارهی گروه طالبان از تاجران و رانندگان خواستهاست که در ۱۱ روز باقیمانده تا بستهشدن این شاهراه «ضروریات» خود را تکمیل کنند.
این وزارت از شهروندان نیز خواستهاست که تا پایان کار بازسازی درون کانال/تونل سالنگ «از حوصلهمندی کار گیرند.»
وزارت فواید عامهی زیر ادارهی گروه طالبان پیش از این شاهراه سالنگ را از طرف روز به روی ترافیک بسته کرده و دلیل آن را «تطبیق بهتر» پروژهی بازسازی این مسیر گفتهبود.
شاهراه سالنگ که استانهای شمالی، شمالشرقی و شمالغربی را با پایتخت وصل میکند، پیش از این در زمان حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان بازسازی شدهبود؛ اما به دلیل رفتوآمد زیاد و اضافهوزن موترهای باربری طی سالهای اخیر این شاهراه نیز مانند مسیرهای دیگر تخریب شدهاست.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی «ریاستالوزرای» گروه طالبان، به تاریخ ۱۳ جولای کار بازسازی ۸۰ کیلومتر این شاهراه را افتتاح کرد.
کار بازسازی این شاهراه به دو شرکت داخلی سپرده شدهاست.
شاهراه سالنگ، کابل پایتخت افغانستان را از طریق بندر حیرتان در استان بلخ به کشور اوزبیکستان، از طریق بندر شیرخان در استان قندز به کشور تاجیکستان و از طریق بندر آقینه در استان فاریاب به کشور ترکمنستان وصل میکند.
در ماههای اخیر علاوه بر رفتوآمد مسافران عادی و کالاهای تجاری در شاهراه سالنگ، زغال سنگ معدن شهرستان «دره صوف» استان سمنگان نیز از این مسیر به کشور پاکستان انتقال مییابد.
علاوه بر این، در ماه جون سال روان میلادی، گروه طالبان به طور آزمایشی مجوز ترانزیت نفت و گاز از روسیه و کشورهای آسیای مرکزی را نیز صادر کردهاست که آنها نیز از همین مسیر به پاکستان منتقل میشود و حجم ترافیک افزایش داشتهاست.
شاهراه قدیمی شیبر بین کابل و استانهای شمالی افغانستان نیز باز است؛ اما بسیاری از بخشهای این مسیر قیرریزی نشدهاست و نیاز به بازسازی دارد.
مسیر سالنگ یکی از کوتاهترین مسیرهای بین آسیای میانه و بندر کراچی پاکستان است که در حال حاضر تاجران پاکستانی از آن برای حمل و نقل کالا استفاده میکنند.