خبرگزاری راسک: بیت ون سکاک، نمایندهی ایالات متحده امریکا در امور عدالت کیفری جهانی، ممنوعیت آموزش دختران و زنان افغانستان از سوی گروه طالبان را «غیرعادلانهترین» اقدام خوانده و گفتهاست که رفتار اذیتکنندهی این گروه را از نزدیک زیر نظر دارند.
او به رسانهها گفتهاست: «وقتی بحث آموزش دختران مطرح میشود، در واقع یک اقدام غیرعادلانه از سوی طالبان است. دختران جوان را از برنامهریزی آیندهشان، فعالیتهای عمومی، فعالیت در توسعهی اجتماع محروم کردهاست. به همین دلیل ما در تلاش دورکردن این محدودیتها هستیم.»
نمایندهی ایالات متحده امریکا در امور عدالت جزایی جهانی رفتار کنونی گروه طالبان با دختران و زنان افغانستان را با تبعیض نژادی یا «آپارتاید نژادی» در کشور افریقای جنوبی تشبیه کرده و افزودهاست که ایالات متحده هنوز موضع روشنی در مورد تبعیض یا آپارتاید جنسیتی در افغانستان ندارد.
اما او همچنین گفتهاست که آنها نمایندهی ویژهای برای افغانستان دارند که برای حل مشکلات دختران و زنان افغانستانی با گروه طالبان در «تماس» است.
سیستم حکومتی و قانون آپارتاید یا تبعیض نژادی در افریقای جنوبی در سال ۱۹۴۸ میلادی ایجاد شد که تفاوت برخورد با سفیدپوستان و سیاه پوستان را به میان آورد، پس از آن گروههای مختلف از جمله کنگره ملی افریقا جنگ علیۀ آپارتاید جنسیتی را به راه انداختند که سرانجام با رهایی نلسون ماندلا، رهبر این کنگره در سال ۱۹۹۰ میلادی پیروز شدند.
گروه طالبان با تسلط دوباره بر افغانستان دروازههای مکتبهای متوسطه و لیسه دختران را بستند و پس از آن به دختران دانشجو در دانشگاهها نیز اجازه آموزش ندادند.
پیش از این ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان از جهان خواسته بود که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را به عنوان یک «جنایت جهانی» به رسمیت بشناسد و گروه طالبان را به خاطر ایجاد محدودیتها بر زنان حسابده قرار دهد.