خبرگزاری راسک: وزارت معادن و پترولیم گروه طالبان قرارداد استخراج هفت معدن بزرگ کشور را با شرکتهای داخلی و خارجی امضا کرد.
مراسم امضای این قراردادها امروز پنجشنبه، ۹ شهریور/سنبله با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی «رییس الوزرای» گروه طالبان برگزار شد.
دفتر این مقام گروه طالبان با نشر گزارشی گفتهاست که ارزش مجموعی این قراردادها به شش میلیارد و ۵۵۷ میلیون دالر میرسد.
بر اساس این گزارش، قرارداد چهار بلاک معدن آهن شهرستان غوریان استان هرات نیز از جمله قراردادهای امضاشده است که با شرکتهای داخلی و خارجی قرارداد شدهاست.
در گزارش آمدهاست که قرارداد بلاک اول این معدن به شرکت «وطن درخشان» که شرکت سازههای صنعتی «آذران» ایران سهامدار آن است، سپرده شدهاست. همچنان قرارداد بلاک دوم آن به شرکت «ساحل شرق میانه» که شرکتهای «دره نور» از افغانستان و «اپیکول» از ترکیه سهامداران آن هستند، سپرده شدهاست.
بر اساس این گزارش، قرارداد بلاک سوم معدن آهن غوریان هرات به شرکت «شمش» که شرکتهای «جیبیام» و «ایدی ریسورسیس» انگلستان سهامداران آن هستند و قرارداد بلاک چهارم آن به شرکت «باختر فولاد» که شرکتهای «سپاهان» و «پارسیان» از ایران سهامداران آن هستند، سپرده شدهاست.
در ادامه گزارش همچنین آمدهاست که قرارداد یک بلاک معدن سرب و جست شهرستان تولک استان غور به شرکت «افغان انویست»، قرارداد معدن «طلای سمتی» شهرستان چاهآب استان تخار به شرکت «افغان-چاینا» که شرکت «زرور افغانستان» سهامدار آن است و قرارداد معدن دوم مس عینک استان لوگر به شرکت خصوصی «توریا» سپرده شدهاست.
دفتر این مقام ارشد گروه طالبان گفتهاست که در نتیجهی سرمایهگذاری که در این معادن میشود برای هزاران تن زمینهی کار فراهم خواهد شد و وضعیت اقتصادی کشور بهبود خواهد یافت.
پیش از این گروه طالبان در ماه دی/جدی سال گذشته قرارداد استخراج معدن نفت حوزه نفتی «آمودریا» را با یک شرکت چینی موسوم به «شرکت نفتوگاز آسیای مرکزی در سین کیانگ» امضا کردهبودند.
گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، بهصورت گسترده بر استخراج معدنهای کشور تمرکز و قراردادهای بزرگ در این زمینه را امضا کردهاند.
امضای قراردادهای استخراج معدنهای کشور از سوی گروه طالبان با انتقاداتی همراه بودهاست و شماری از چهرههای سیاسی کشور میگویند که این گروه معدنهای کشور را «به حراج» گذاشتهاست.