خبرگزاری راسک: گروه طالبان در دو سال سلطه بر افغانستان تلاشهای هدفمندی را برای دامنزدن به ایجاد اختلافات قومی، زبانی، سمتی و مذهبی در میان مردم افغانستان نموده و اخیرا اینگروه، مذهب شعیه را با خوارج همسان خوانده و گفتهاند، مسلمانان باید خود را از این فرقهی گمراهکننده نجات دهند.
سایت «المرصاد» که از سوی ادارهی استخبارات گروه طالبان مدیریت میشود، با نشر مطلبی زیر عنوان«چگونه بدانیم که عقیدهی ما اهلسنت والجماعت است؟» مذهب شیعه را فرقهی باطل و گمراهکننده توصیف کرده و نوشتهاست: «شیعه، خوارج، قادریه و مرجه از مذاهب ضاله و باطل است و مسلمانان باید خود را از این فرقههای گمراهکننده نجات دهند.»
این رسانهی انترنیتی گروه طالبان، روز گذشته با استناد به حدیثی از پیامبر اسلام«ص» نوشتهاست، مذاهب شیعه، خوارج، قادریه و مرجه، خودخواه و گمراهکننده استند.
پیش از این نیز المرصاد، در مطلبی شیعیان و خوارج را دو دشمن دین اسلام و خایین معرفی کرده و گفته بود «شیعیان در طول تاریخ اسلام، به پیروان این دین خیانت»کردهاند.
سایت المرصاد، رسانهی رسمی ادارهی استخبارات گروه طالبان است که پیوسته اخبار درگیریهای اینگروه علیه داعش را منتشر میکند.
این رسانهی گروه طالبان همچنان در مطلبی تحت عنوان، مقایسهی عقاید خوارج و شیعیان پیش از این نوشته بود: «خوارج و شیعیان در جهل و حماقت با هم برابرند. مصداقهای جهل و حماقت خوارج فراواناند. تهمت ظلم به پیامبر اسلام و خروج بر صحابه و کشتار لشکریان نشان از جهل و حماقت خوارج است. شیعیان نیز مانند خوارج مصداق جهل و حماقتاند. آنان از سه خلیفهی اسلام (عمر، ابوبکر و عثمان) بیزارند و علی را خلیفهی اول میدانند.»
گروه طالبان در حالی مذهب شعیه را باطل و گمراهکننده میدانند که افراد نظامی اینگروه در روز نخست ماه محرم، عزاداران شعیه را لتوکوب نموده، مانع برافراشتن پرچم در دوکانها و سرکها شده و همچنان مانع مراسم عزاداری در زیارت ابوالفضل و سخی شدند.
گروه طالبان به عزاداران حسینی گفتند که برافراشتن علم عزاداری و پرچم، فرهنگ ایرانیها و پاکستانیها میباشد.»
پیش از این وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان درخواست شورای علمای شیعه مبنی بر شمولیت فقه جعفری در نصاب دانشگاهها را نیز رد کردهاست.
مقامهای گروه طالبان که ادعا دارند، رژیم آنان به تمام مذاهب در افغانستان احترام میگذارد، در دو سال سلطه بر افغانستان در کنار پشتونیزهساختن اقوام غیرپشتون، تاخت و تازهای پیهمی به پیروان مذاهب از جمله شیعیان و پیروان مذهب اسماعیله داشتهاند.
اخیرا ساکنان استان بدخشان در اعتراض به آنچه تغییر اجباری مذهب اسماعلیه ازسوی گروه طالبان گفتهاند اعتراض نموده و میگویند، اینگروه در دو سال گذشته به صورت هدفمند تلاش میکنند تا پیروان مذهب اسماعیلیه را به گرویدن به مذهب اهل سنت وادار کنند.
منابع محلی در استان بدخشان گفتهاند، گروه طالبان در شهرستان اشکاشم این استان که بیشترین جمعیت پیروان مذهب اسماعیلیه در آن زندگی میکنند، چندین مدرسهی دینی با درسنامههای مذهب اهل سنت ایجاد کرده و کودکان دختر و پسر خانوادههای اسماعیلی را در این مدارس جذب کردهاند.
منابع محلی همچنان گفتهاند، گروه طالبان پنج جماعتخانه «محل عبادت پیروان مذهب اسماعیلیه» را به مسجد تبدیل کرده و پیروان این مذهب از عبادت در این مکانها منع شدهاند.
در همین حال بهتازگی یک نوار تصویری در فضای مجازی منتشرشده که در آن یک مرد در حضور اعضای گروه طالبان، با ذکر کلمه شهادتین از مذهب اسماعیلیه به مذهب اهل سنت رو میآورد.
اعضای گروه طالبان در این نوار تصویری با نعره اللهاکبر از اینکه مرد مذکور مذهب اهل سنت را پذیرفته است استقبال میکنند.
ذکر کلمهی شهادتین تنها برای کسانی لازماست که از دیگر ادیان به دین اسلام رو میآورند، اما به نظر میرسد تصور گروه طالبان این است که پیروان مذهب اسماعیلیه، از دایرهی اسلامیکه اینگروه تعریف میکنند خارجاند.
گروه طالبان در حالی دامنزدن به اختلافات زبانی، قومی و مذهبی را بخشی از سیاستهای تبعیضآمیز خویش قرار دادهاند که دیده میشود موولفههای اساسی ایدیولوژی اینگروه مبتنی بر تبعیض زبانی و قومی بر ضد مذاهب غیرسنی و به ویژه شیعیان است.
براساس آمارهای منتشرشده از سوی نهادهای غیر رسمی ۱۰ تا ۱۹درصد شهروندان افغانستانی پیرو مذهب شیعه و اسماعلیه هستند و آنان از سالهای طولانی برای انجام مراسم مذهبی شان بدون هیچ گونه ممانعت در کنار مذاهب دیگر زندگی مسالمتآمیز داشته اما اخیرا تلاشهای طالبانی منجر به ایجاد اختلافات و نارضایتی پیروان این مذاهب اسلامی در کشور شدهاست.
گروه طالبان که به پشتونیزم مطلق باورمند هستند تمامی اقوام و مذاهب دیگر در کشور را مورد تاختوتاز قرار داده و با استفاده از رویکردهای مختلف به اذیت و آزار آنان پراخته و در بیشتر موارد این آزارها منجر به شکنجه و قتل آنان شدهاست.
- کثرتگرایی: به بهانهی تغییر مذهب اجباری اسماعیلیان (۱)
- کثرتگرایی: به بهانهی تغییر مذهب اجباری اسماعیلیان (۲)