خبرگزاری راسک: برنامه جهانی غذا در افغانستان گفتهاست که بیشتر دانشآموزان در این کشور به دلیل فقر و بحران اقتصادی، با شکم گرسنه به مکتب میروند.
براساس ویدیویی که این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد در شبکهی اجتماعی ایکس/توییتر نشر کردهاست، در حال حاضر از هر ۱۰ خانواده، ۹ خانواده غذای کافی ندارند.
برنامه جهانی غذا در این ویدیو افزودهاست: «یادگیری با شکم گرسنه سخت است.»
در این ویدیو دختری دانشآموز در یک مکتب ابتدایی گفتهاست: «پدرم فقیر است و نمیتواند برای ما نان بخرد. ما بدون صبحانه به مکتب میآییم.»
پس از تسلط دوبارهی گروه طالبان در ماه مرداد/اسد ۱۴۰۰، میزان فقر و گرسنگی در افغانستان به شدت افزایش یافت و اقتصاد افغانستان با بحران مواجه شد. با محدودیتهایی که گروه طالبان بر مردم افغانستان به ویژه کار زنان وضع کرد، بحران فقر و بیکاری بیشتر گسترش یافت.
برنامه جهانی غذا روز شنبه (۱۱ شهریور/سنبله) گفت که هر روز صبح به ۷۰۰ هزار دختر و پسر مکتبهای ابتدایی، بیسکویت توزیع میکند.
یکی از معلمان این مکتبها به برنامه جهانی غذا گفتهاست: «صبح که دانش آموزان میآیند، ضعیف و ساکت به نظر میرسند و نمیتوانند به درس توجه کنند و به سوالات پاسخ دهند.»
او در ادامه افزودهاست: «وقتی زمان تفریح میرسد و بیسکویتها به شاگردان توزیع میشود، آنها خوشحال میشوند و قوی[با انرژی] به نظر میرسند.»
یکی از دانشآموزان دختر در یک مکتب ابتدایی در این ویدیو گفتهاست: «بعد از خوردن بیسکویت، میتوانم به سوالات معلم به خوبی پاسخ دهم.»
برنامه جهانی غذا گفتهاست که اگر بودجه لازم را از کشورهای کمککننده و سازمانهای بینالمللی دریافت نکند، نمیتواند در ماه آینده (اکتوبر) به کمکرسانی به مردم افغانستان ادامه دهد.
این در حالی است که چند روز پیش، ایلوی فیلیون، رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ برای افغانستان نیز گفتهبود که در حال حاضر ۵۰ درصد جمعیت افغانستان به خدمات صحی دسترسی ندارند و غذا برای خوردن ندارند.