خبرگزاری راسک: دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) میگوید به دلیل کمبود بودجهی نهادهای امدادرسان، ۶.۳ میلیون تن در افغانستان به آب صحی دسترسی نخواهند داشت.
این نهاد امروز دوشنبه، ۱۳ شهریور/سنبله با نشر پیامی در شبکهی اجتماعی ایکس/توییتر، پیآمدهای کمبود بودجه برای ارایهی خدمات بشردوستانه به مردم افغانستان را بر شمردهاست.
این ادارهی سازمان ملل متحد افزوده است که ۴.۳ میلیون تن به تشناب بهداشتی، سهونیم میلیون تن به خدماتی برای دفع ایمن فضولات، دو میلیون تن دیگر به آب، خدمات بهداشتی و خدمات بهداشت شخصی دسترسی نخواهند داشت.
بر اساس اطلاعاتی که اوچا منتشر کردهاست، از جمله افرادی که دسترسی به خدمات بهداشتی را از دست خواهند داد یک میلیون زن و دختر هستند.
این نهاد افزودهاست که ۱.۴ میلیون زن، ۳.۴ میلیون کودک و یک میلیون فرد دارای معلولیت در دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی با چالش مواجه خواهند شد.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) پیش از این نیز از پیآمدهای کمبود بودجه برای ارایهی خدمات بشردوستانه در افغانستان هشدار دادهبود.
نهادهای امدادرسان برای امدادرسانی در نیمهی دوم سال جاری میلادی در افغانستان، ۲.۲۶ میلیارد دالر بودجه درخواست دادهبودند.
پیش از این سازمان صحی جهان در گزارشی گفتهبود که افغانستان در حال حاضر با یک بحران طولانی مدت بشردوستانه مواجهاست و میلیونها تن در این کشور با فقر و عدم دسترسی به خدمات بهداشتی و غذا زندگی میکنند.
طبق این گزارش، ۲۸.۸ میلیون تن در افغانستان به کمکهای فوری نیاز دارند، در حالی که این رقم پیش از تسلط دوبارهی گروه طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی، ۱۸.۴ میلیون تن بود.
این سازمان گفتهبود که به ۱۲۵ میلیون دالر بودجه اضافی برای ادامه تامین نیازهای اولیه بهداشتی تا ختم سال ۲۰۲۳ میلادی نیاز دارد.