خبرگزاری راسک: گروه طالبان مسوولیت امنیتی استانهای هرات، فراه و نیمروز در غرب افغانستان را به دو شبکهی تروریستی که از سوی ایالات متحدهی آمریکا بر ضد جمهوری اسلامی ایران حمایت مالی و استخباراتی شده و بر علیه آنکشور فعالیت تروریستی میکنند، سپردهاند.
روزنامهی جمهوری اسلامی در گزارشی نوشته است که گروه طالبان سه استان غربی افغانستان که هممرز با اینکشور هستند را به جیشالعدل و شبکهای ریگی سپردهاند.
جیشالعدل و شبکهی ریگی دو گروه تروریستی مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران هستند که حملات خونباری را بر ارتش و سپاه پاسداران آنکشور انجام دادهاند.
پیش از این روزنامهی همشهری ایران در مورد فعالیت شبکهی جیشالعدل نوشته بود:« این شبکهی تروریستی به نام دفاع از حقوق اهل سنتِ شهروندان سیستان و بلوچستان دست به جنایات متعدد زدهاند.»
در آخرین اقدام، گروه جیشالعدل با انجام حملهی انتحاری بر موتر سپاه پاسداران ۲۷ تن آنان را کشته و ۲۰ تن دیگر شان را مجروح کردند.
اینگروه درسال ۱۳۹۱ اعلام کرد که مسوولیت کشتن دهها پاسدار با آنها بوده و پس از آن عملیات مشابه دیگری را در ایران انجام داد که باعث جانباختن تعداد دیگری از نظامیان ایرانی شد.
گروه جیشالعدل پس از اختلافات درونی در جندالله و دستگیری عبدالمالک ریگی از سوی ایران تشکیل شد.
رهبری این گروه را عبدالرحیم ملازاده با نام مستعار صلاحالدین فاروقی از سال ۱۳۹۱تاکنون برعهدهگرفته است، شبکهی ریگی و جیشالعدل خود را «مدافعان اهل سنت» میدانند و بر همین اساس حملات متعددی را ضد نیروهای نظامی ایران از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام میدهند.
درهمین حال پیرمحمد ملازهی فعال و کارشناس مسایل افغانستان دربارهی هدف فعالیت جیشالعدل و شبکهی ریگی میگوید: «آنها معتقدند چون نظام ایران شیعه است، حکومت مرکزی، به مردم اهل سنت که در مناطقی همچون سیستان و بلوچستان ساکن هستند توجه نمیکند، بنابراین سعی دارند که از آن مناطق نیرو جذب کنند و حملاتی را علیه مراکز نظامی شکل دهند.»
جمهوری اسلامی ایران شبکهی ریگی و جیشالعدل را گروههای نیابتی استخبارات آمریکا و عربستان سعودی در مرزهای کشورش دانسته و گفتهاست، این شبکههای تروریسی از سوی آمریکا و عربستان حمایت مالی و استخباراتی میشوند.
اخیرا سخنگوی وزارت خارجهی ایران گفته بود: «عبدالمالک ریگی از سوی کاخ سفید حمایت میشد و حمایت آمریکا از ریگی به عنوان یک کشور مدعی دفاع از حقوق بشر، یک رسوایی برای آمریکا و کشورهای مدعی حمایت حقوق بشر است.»
درهیمن حال خبرگزاری فارس که وابسته به سپاه پاسداران ایران است در مورد فعالیت شبکهی ریگی در گزارشی نوشتهاست، پس از ظهور گروه ریگی در مخالفت با نظام جمهوری اسلامی ایران، شبکهی العربیه در مستندی، فیلمهای تبلیغاتی محض از عبدالمالک ریگی سرکردهی اینگروه را پخش کرده و بعدها این شبکه اولین و تنها رسانهای بود که فیلمهای ترور و سربریدن سربازهای ایرانی و اطلاعیههای اینگروه را پخش میکرد.
به نوشتهی خبرگزاری فارس، العربیه همراه با تلویزیون صدای آمریکا تنها رسانههایی بودند که امکان گفتوگو با این تروریستها را پیدا کردند
در همین حال پیرمحمد ملازهی، پیش از این در مورد حمایت گروه طالبان از تروریستان مخالف نظام آنکشور گفته بود: «طالب تنها نیست در معاملهی که در دوحه صورت گرفت، صحبت از ۴۰۰ صفحه مذاکرات است که فقط ۱۰ صفحهی آن منتشرشدهاست. یعنی ۳۹۰ صفحهی مذاکرات آمریکا و گروه طالبان محرمانه باقی ماندهاست.»
گروه طالبان در حالی سه استان غربی افغانستان را به دو شبکهی تروریستی که تحت عنوان دفاع از حقوق اهل سنت از سالها بدین سو با نظامیان و دولت ایران درگیر بودهاند، سپردهاست که آقای ملازهی گفته بود گروه طالبان ترکیبی از پشتونیسم، مکتب هندی و گرایشهای خاور میانهای سلفیها هستند.
سیاستهای تروریستپروری و تفرقهاندازی مذهبی از سوی گروه طالبان در حالی با سپردن مسوولیت سه استان غربی افغانستان به گروه جیشالعدل و شبکهی ریگی آشکار شدهاست که دو روز پیش سایت المرصاد که رسانهی انترنیتی ادارهی استخبارات گروه طالبان است با نشر مطلبی، مذهب شیعه را «فرقهی ضاله، باطل و گمراهکننده» توصیف کرده و گفته بود: «شیعه، خوارج، قادریه و مرجه از مذاهب ضاله و باطل است و مسلمانان باید خود را از این فرقههای گمراهکننده نجات دهند.»
آگاهان سیاسی میگویند افغانستان زیر سلطهی گروه طالبان به جولانگاه تروریسم جهانی مبدل شده و این نخستینبار است که یک گروه تروریستی در دنیا کشوری را بهگونهی کامل در اختیار خویش گرفته و هرچه میخواهند بر آن اعمال میکنند.
براساس گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد، در حال حاضر نزدیک به ۲۰ گروه تروریستی منطقهای و جهانی در افغانستان حضور فعال دارند که اکثریت آنها از پشتیبانی مالی، نظامی و سیاسی گروه طالبان برخوردارند.
آریا روزبه، آگاه روابط بینالملل در صحبت با خبرگزاری راسک گفتهاست، گروه طالبان برای تفرقهگرایی در کشور از هیچ ابزاری دریغ نورزیدهاند، به گفتهی او اولین سیاست اینگروه، قبلیهگرایی، منطقهگرایی و حمایت از ایدیولوژی طالبانی است که در کنار آن، اینگروه اقدامات تفرقهاندازی مذهبی را نیز آغاز کردهاند.
به گفتهی این آگاه روابط بینالملل، حمایت مستقیم گروه طالبان از جیشالعدل و شبکهی ریگی نمایانگر فعالیتهای نیابتی و گستردهی آمریکا توسط گروه طالبان درمنطقه بوده و اینگروه به عنوان ابزار ساده و آسان برای تطبیق اهداف استخباراتی آنکشور عمل میکنند.
رسانههای ایرانی در حالی از سپردن مسوولیت امنیتی سه استان همجوار کشور شان در افغانستان از سوی گروه طالبان به شبکههای تروریستی که به گونهی مستقیم با جمهوری اسلامی مخالفت نظامی دارند خبر دادهاند که پیش از این مقامات آنکشور نیز بارها از گسترش تروریسم در افغانستان و تهدیدهای تروریستی از اینکشور به قلمرو شان هشدار داده بودند.