خبرگزاری راسک: «جنبش اتحاد و همبستگی زنان افغانستان» امروز چهارشنبه، ۱۵ شهریور/سنبله در اعلامیهای حمایت خود را از اعتصاب غذایی ۱۲ روزهی تمنا زریاب پریانی و همراهانش در شهر کلن کشور آلمان اعلام کرده و گفتهاند که به رسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان یک نیاز است.
در اعلامیه آمدهاست که زنان معترض افغانستان در نخستین روزهای تسلط دوبارهی گروه طالبان بر کشور، وارد صحنهی مبارزه شدند و طلسم ترس و وحشت این گروه را درهم شکستند و برای دفاع از حقوق اولیه و اساسی خود به خیابانهای پایتخت و استانها سرازیر شدند.
اعلامیه افزودهاست که گرچه اعتراضات زنان در سراسر کشور از سوی گروه طالبان به شدت سرکوب شد؛ اما زنان تسلیم نشدند و به اعتراضات خود علیه سیاستهای زنستیزانهی این گروه با شیوههای گوناگون ادامه دادند.
اعلامیهی این جنبش افزودهاست که تمنا زریاب پریانی نیز یکی از معترضانی است که «بلندترین صدای حقطلبانهی زنان افغانستان را به گوش جهانیان رساندهاست.»
در این اعلامیه آمدهاست که اعضای جنبش اعتراضی اتحاد و همبستگی زنان افغانستان از دادخواهی تمنا پریانی نه تنها حمایت میکنند، بلکه از وی میخواهند تا از اعتصاب غذایی دست کشیده و ادامهی این جریان عدالتخواهی را به دیگر زنان در افغانستان و سراسر جهان واگذار کند.
از سویی هم، اعضای «جنبش اتحاد و همبستگی زنان افغانستان» با ارسال نوارهای ویدیویی به رسانهها گفتهاند که گروه طالبان با گذشت هر روز محدودیتهای تازهای بر حقوق زنان وضع میکنند؛ اما جامعهی جهانی فقط نظارهگر است و تا کنون هیچ اقدام عملی برای دفاع از حقوق زنان انجام ندادهاست.
این معترضان میگویند که به رسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان یک «نیاز اساسی» است و باید فشارهای بیشتری بر گروه طالبان وارد شود، تا زنان بتوانند به حقوق اساسی خود دسترسی پیدا کنند.
اعضای این جنبش میگویند که تمنا پریانی با دستان خالی به جنگ جهالت و نادانی رفتهاست و زنان افغانستان باید با او همصدا شوند، تا صدای تمنا بلندتر و رساتر شود.
گفتنی است که تمنا پریانی از نخستین روز ماه جاری میلادی در شهر کلن آلمان، برای به رسمیت شناختهشدن آپارتاید جنسیتی در افغانستان، دست به اعتصاب غذایی زدهاست.
اکنون شش روز از اعتصاب غذایی تمنا پریانی در آلمان میگذرد و بر اساس گفتههای خودش، قرار است این اعتصاب تا تاریخ دوازدهم ماه جاری ادامه پیدا کند.
اعتصاب غذایی تمنا پریانی از سوی زنان کشور به گرمی استقبال شده و تاکنون بسیاری از زنان و دختران در داخل و خارج از کشور حمایت خود را از این حرکت دادخواهانهی اعلام کردهاند.