خبرگزاری راسک: گروه طالبان که با تحریمهای بین المللی و وضعیت وخیم اقتصادی در افغانستان مواجهاند، تلاشها را برای استخراج معدنهای بزرگ طبیعی این کشور تشدید بخشیدهاند و رهبری این گروه که جهان تا اکنون آنها را منحیث یک حکومت مشروع افغانستان به رسمیت شناختهنشده، قرارداد چندین میلیارد دالری را با شرکتهای چینی و دیگر کشورها امضا کردهاند.
پس از تسلط دوبارهی گروه طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی امدادگران غربی تمامی کمکهای انکشافی به افغانستان را قطع کردند که رقم آن سالانه به چند میلیارد دالر میرسید و این امر سبب شد که وضعیت اقتصادی در آن کشور وخیم شود.
مقامهای گروه طالبان ادعا کردهاند که آنان از منابع داخلی برای پرکردن خالیگاهی استفاده میکنند که در پی قطع کمکهای خارجی به میان آمدهاست؛ اما منتقدان میگویند که گروه طالبان نیت دیگر دارند.
ذخایر منرال دست نخوردهی افغانستان که ارزش آن سه تریلیارد دالر تخمین شدهاست، در طول تاریخ نتوانسته سرمایهگذاران خارجی را به دلیل نگرانیهای امنیتی و فقدان زیربناها، به خود جلب کند.
حکومت پیشین افغانستان در سال ۲۰۰۷ میلادی قرارداد به ارزش سه میلیارد دالر معدن مس را با شرکت استخراج و ذوب فلزات چین امضا کرد، اما کار آن تا اکنون آغاز نشدهاست.
در ماه جنوری سال روان میلادی، شرکت گاز و پترولیم آسیای مرکزی شینژیانگ که یک شرکت چینی است، تعهد کرد که برای استخراج نفت از شمال افغانستان، تا سال ۲۰۲۶ میلادی ۵۴۰ میلیون دالر سرمایهگذاری کند.
این در حالی است که نامهای چندین رهبر گروه طالبان از بیش از سه دهه است که در فهرست تعزیرات تروریزم سازمان ملل متحد درج است. این امر سبب شده است که آنان نتوانند در خارج به تجارت بپردازند یا به خارج سفر کنند.
همچنان چندین کشور غربی، به شمول ایالات متحده امریکا و کانادا و چندین کشور اروپایی، بر شماری از اعضای گروه طالبان و شرکتهای مرتبط با آنان، تحریم وضع کردهاند.